Modellmyter part 1

Här kommer lite myter om modeller...Vad som är sant och falskt ska ni få veta nu...

1. Att vara modell är ju typ det enklaste jobbet på jorden...Man behöver ju inte ens va intelligent.
2. För att vara modell måste man vara supersmal & superlång.
3. Modeller lever lyxliv och bara festar hela tiden. Träffar kändisar och bor på fina hotell.
4. Alla modeller har perfekt hy...
5. Modeller äter ingenting.
6. Modeller är naturligt smala...
7. För att boka jobben måste man ligga med fotografen.
8. Alla modeller har bra självförtroende och tycker att dom är perfekta.

Svar:
1. Falskt. För att jobba som modell måste man planera för att kunna få en karriär. Man måste resa själv och vara borta från sin familj och vänner. Jobba tidiga mornar och sena nätter. Det sliter mycket på kroppen, håret & hyn...Och på ens självförtroende.

2. Sant/Falskt. Olika kategorier av jobb kräver olika fysiska egenskaper. Om man gör haute couture ska man oftast vara väldigt lång och smal. Men om man gör t.ex. Victoria Secret kan man ha lite mer kurvor. Sedan finns det många undantag...Modeller som bara är 170 och ändå bokar riktiga high fashion jobb.

3. Sant/Falskt. Modellägenheter kan vara riktiga skit ställen om man har otur. Jag hade världens tur där jag fick bo men oftast brukar en modellägenhet vara väldigt liten och trång. Man delar ju med andra människor och vet aldrig vem man kommer få bo med. Det är absolut inte som huset på Americas next top model om någon trodde det! Man kan träffar såklart kändisar och det är mycket fester och så...Men det bästa är om man försöker hålla sig borta från fester och är mer seriös om att jobba.

4. Falskt. Modeller är precis som alla andra människor. Självklart är modeller mer måna om att ta hand om huden så att den ser så bra ut som möjligt. Men jag har träffat många modeller med finnar & så...Efter smink som åker av och på kan det vara svårt att hålla huden perfekt. Stress tär också på hyn.

5. Falskt/Sant. De flesta modeller jag har träffat har ganska bra matvanor...Men jag har också träffat sådana som hela tiden oroar sig för att inte gå upp i vikt eller att ha de perfekta måtten. Det är nästan läskigt hur många modeller som röker också...Men det är också precis som vilka andra människor som helst...Inte bara modeller. Sorgligt nog är det så de flesta tonårigstjejer tänker och gör...

6. Falskt/Sant. Många modeller är naturligt långa och smala. Det finns också många som måste kämpa med sin vikt...Det bästa skulle vara om alla åt normalt och istället motionerade ibland :) Tycker jag...

7. Falskt! Det här måste vara en gammal myt...Seriösa fotografer är inte ute efter något mer en en bra modell...Och då menar jag bra framför kameran. Det är bara oseriösa fotografer som skulle försöka något med modellen...Sådana som man ska hålla sig borta ifrån.

8. Falskt! Jag tror att modeller i många fall är dom som har svagast självförtroende. All press om att se perfekt ut på alla sätt och vis kan vara svårt att hantera. Att ständigt bli dömd på hur man ser ut och inte hur man är som person är...Att folk alltid anmärker en på hur man ser ut...Inte lätt. Om man har en finne i ansiktet eller om man har gått upp 2 cm runt höften blir man genast tillsagd att man måste skärpa till sig. Många modeller som jag känner har till och med funderat på att sluta modella just pga av det här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0