Min hudfärg har multipersonligeter?!

Haha...Men seriöst. På sommaren (eller när jag är i ett varmt land) blir jag typ sjukt brun utan att ens försöka...Se bilden nedan (tagen precis efter en vistelse i Sydafrika och sommar i Sverige)...

 

...Och här, en bild som är tagen mitt i Svenska vintern...I januari om jag minns rätt...Kolla hur mycket ljusare jag är...!!!



Hehehe...När jag är solbränd ser jag typ ut som en Brasilianska eller något och när jag är ljus (icke solbränd) ser jag typ Asiatisk ut...!

En höstdag

Just nu sitter jag och kollar igenom gamla modetidningar och äter mellis...

Innan det så var jag ute och cyklade och tog den här vackra höstbilden...Vilken otroligt vacker dag det är idag!

...Snart ska jag ta massa bilder på klädesplagg och skooor som jag ska sälja på Tradera...Har nämligen rensat min garderob...! Puuuh...! :)


The eyes are the mirror of the soul

Modebilder som dessa är oftast dom som berör mig allra mest. Enkelt, svartvitt och äkta.
Eva Herzigova mina damer och herrar...Eva Herzigova...




189 cm över markens yta

Min längd, 174 cm + mina nya Ashish for Topshop platåer (+15 cm) tar mig upp till höga höjer...189 cm lång blir man liksom...Helt lagom alltså. Nu kan jag väl för första gången "kolla ned" på dom omänskligt långa rysskorna på castings runt om i världen. Äntligen haha, har sett fram emot den dagen länge! ;) :P Hihi...




Lite klipp!

Är ni nyfikna på hur mina hemtrakter ser ut samt var jag gick i skola när jag var yngre...? Kanske kan vara kul å se... :)

Finns i alla fall ett klipp om det uppe på min videoblogg (bland många andra klipp, självklart) för er som är intresserade:
http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/

Morgonshopping!

Okej, shoppaholicen har varit i farten igen (JAG) hihi :)
Ville ha den här klänningen redan i våras när den kom in på Topshop första gången...Men så typiskt som vanligt hann jag inte köpa den innan den var slut i minsta storleken. Varför tar alltid min storlek slut snabbast, WHY?!
Haha...Hur som helst - Nu typ jääätte långt efter klänningen släpptes första gången på Topshop online shopping, kom den in igen...Och Nu till skillnad mot förra gången - Hann jag köpa den innan den tog slut igen! :) Toppenbra!
...Har faktiskt redan haft privilegiet att testa denna lilla dress i min storlek, så jag vet att den sitter som den ska. Det var nämligen så att stylisten på Björn Axén kampanjplåtningen hade den här klänningen med lite olika accessoarer som ett option till vad jag skulle ha på mig på min kampanjbild. Det blev inte den i slutänden som ni kan se när ni kollar på den slutliga Björn Axén bilden...Men då vet jag i alla fall att jag älskar, älskar, älskar klänningen och att den sitter finfint...Så att det inte blir några oönskade surprises när den kommer hem i brevlådan!


Mer snack

Okej, tänkte prata vidare lite om bilderna.



På dom två bilderna längst till vänster kan ni se exempel på hur dagens modellideal ofta ser ut.

Tjejen i vita klänningen heter Snejana Onopka och är en av dom hetaste supermodellerna just nu. (Tjejen i den svart bikinin vet jag faktiskt inte vem det är.)
OCH sedan till dom två läskiga bilderna till höger. NEJ dom är inte verkliga, det som vi ser är en sönder photoshoppad Gisele Bundchen...Och vad ville dom få sagt med det här kan man fråga sig?
Jo, det var så att...Under 2006-2007 dog tre unga modelltjejer av undernäring/anorexia.
Detta gjorde att världen och modeindustrin stannade upp för en sekund och ifrågasatte vad som egentligen pågick, vilka krav man egentligen ställde på dessa unga modell tjejer. Man gjorde då vissa förändringar, som till exempel att införa en BMI gräns, men bara i Madrid (= hade därför inte så stor inverkan på den egentliga modellvärlden (den som pågick på modeveckorna i New York, Paris, London och Milano).
Det är alltså historien bakom bilderna.

Själv tycker jag inte att det något fel med att vara smal...Men då menar jag inte smal på grund av att man lever ohälsosamt eller svälter sig själv.
Jag har själv ett BMI som ligger långt under det man "ska ha" och räknas därmed som undernärd.
Jag?...Som är typ världens hälsosammaste människa, som älskar nyttig god mat, som älskar att röra på mig och som allmänt sett mår oförskämt bra. Det visar bara att man inte kan mäta hur man mår och hur hälsosam man är enbart genom ett BMI test.

Just i den här industrin, där det är ett krav att vara jättesmal (modellsmal), möter man många tjejer (och killar) som svälter sig själva för att passa i kläderna.
Jag har sett oräknerliga fall...Oräknerliga tjejer och killar som håller på att förstöra sina liv...Sina kroppar bara för att ha dom "rätta" måtten.

Mjuka fina läppar

Carmex lip balm är helt klart den bästa produkten för torra läppar!
Läppbalsamet har varit en trogen medföljare i min väska i cirka ett år nu...Superbilligt och superbra! :)
Är också väldigt bra när jag går på castingar, med tanke på att man ska vara så osminkad som möjligt men ändå se fräsch ut...Eftersom det här läppbalsamet inte ger någon färg utan bara vårdar läpparna så är det toppen.

Inte direkt världens roligaste förpackning/stift (ser typ ut som ett myggmedel eller något haha), men det är innehållet som räknas...! :)

...Ett litet skönhetstips från mig... ;)

Hey Mr. President

Tycker att dom här bilderna på Obama är så härliga! Om ni undrar vem som har tagit bilderna samt vem mannen med dom coola glasögonen på första bilden är...Så kan jag berätta att det alltså är Terry Richardson, en av världens absolut ballaste fotografer om du frågar mig...!



Brothers on a hotel bed

Älskar den här låten med Death Cab!...Som ni kanske vet by now så är Death Cab For Cutie en av mina favoritgrupper...Deras musik är helt fantastik tycker jag...!

Lyssna på den här låten...Den är bara så otroligt...Vacker.

Twiggy

60-talets lilla fenomen flicka - Twiggy...






Videobloggen!

Jag lägger ju alltid upp ett videoinlägg om dagen på min SöderTV videoblogg...

Idag pratar jag om klädsel och styling inför Veckorevyn Blog Awards. Igår pratade jag om modellande, modellmått, vikt, hälsa & sånt...Och i förigår visade jag upp en dagens outfit...And the list goes on! ;)

Hur som helst, här är i alla fall länken till min sida på SöderTV där alla mina inlägg finns:
http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/

...Btw, ni får mer än gärna kommentera på videobloggen också eller/och betygsätta inläggen där... :)

God morgon förresten! Denna tidiga, höstmysiga söndags morgon...!

För vågad? Nää?

Vill köpa den här Whyred klänningen, men vet inte om den kanske är lite väl vågad? Hehe, ni förstår vad jag menar...Den är ju sjukt snygg och allt men jag vet inte om kanske vissa människor anser att man går runt och ser lite allt för oanständig ut om man har på sig den hehe... :) Om jag ska köpa den vill jag använda den utan strumpbyxor, så ni får avgöra utifrån dessa bilder på Erin Wasson...

Hit eller diss?




...Kom igen, säg hit hit hit!!! Haha :P ;)


Cutiiie!

Vilken söt tjej...Och vilken snygg klädstil! Fin blandning av färger och mönster i alla klädesplagg och accessoarer!




What do you look for?

Har precis konstaterat att när jag spanar in någons blogg så kollar jag nästan endast efter bilder...Inte så mycket läsning hehe. Antingen bilder på personen som bloggar, outfit bilder osv. Eller inspirationsbilder i form av editorials och liknande. Man vill ju bli inspirerad och det finns ingenting som inspirerar så mycket som vackra bilder om du frågar mig...! :)
...Känns ibland skumt att ta sådana här "egobilder" (eller vad man ska kalla dom för) på sig själv och sina outfits hehe...Men jag antar att det också är det som Ni läsare gillar mest? Det är ju ändå det som den här bloggvärlden går ut på lite :) Pics, pics!

När Du läser en blogg, kollar på mest efter bilderna i inläggen eller läsningen? :)

Aja, slut babblat...Här kommer en liten bildserie på mig som jag fotade med digitalkameran för några dagar sedan... :)






Jag älskar...

Den här videon och den här låten haha! :) Har gjort det sedan första gången jag såg/hörde den på MTV för typ...100 år sedan hehe ;)
Jag menar...Kolla videon alltså...Hur fab är inte det här...


Ack

...Så vackert! Ett tidningsomslag ska få åskådaren att vilja köpa tidningen...Vill man något annat än att HA den här tidningen när man ser det här helt makalöst vackra omslaget på Isabeli Fontana? Vilken skönhet och vilken otroligt "säljande" bild!


Mr. X

Nu ska jag iväg och träffa en kille...Mr. X får bli hans smeknamn här på bloggen.
Han har ett leende som får mitt hjärta att slå volter...Hans ögon är gröna...Gröna som den fridfulla skogen...Åh han är så fin! Han är kanske den vackraste killen jag någonsin har sett i hela mitt liv.



Killar, killar...Killar hehe... :) Alltid är det någon.

Do you dare?

Vågar du dig på metallic-glitter läppar nu till höstens fester...?
Själv funderar jag starkt på att inhandla något läppstift som ger den här effekten som ni ser på bilden nedan...Tycker det ser supercoolt ut!


Undeniable

Alla som tycker Daria Werbowy är heeelt sanslöst vacker räcker upp en hand...
:)





En tid att minnas

Vad menar jag med det?
Spana in det här videoklippet på min SöderTV blogg:
http://sodertv.se/videobloggar/emma/en-tid-att-minnas/

...

C som i Chis...

Bara namnet Chris får mig att le...Får mig att känna en värme.
Chris som var mitt hopp min glädje och min kärlek när jag var i Kina/Hong Kong och jobbade.
Orden räcker inte till för att beskriva hur fin, fantastisk och god hjärtad den här killen är.
Jag kan inte heller beskriva med ord hur lycklig jag var när jag hade honom vid min sida.
...Tiden går. Människor kommer och går i ens liv...Men vissa består. Vi ses snart igen Chris.


Pimped by Björn Axén!

Varför ser jag så glad ut kan ni fråga er...?
...Ibland har mitt jobb väldigt, väldigt bra förmåner...

Jo det var så här...Jag fick en avi från Posten för några dagar sedan...När jag väl gick för att hämta ut mitt paket möttes jag av den här lådan...

Lådan vägde helt sjukt mycket, knappt så att jag kunde bära den på egen hand...!
...Jag öppnade boxen när direkt när jag kom hem och möttes av detta...

......!!!

...!!!


...Alltså, Björn Axén produker till ett värde av 6000 kr! Helt sjuuukt!
Som ni vet så gjorde jag Björn Axéns senaste kampanj...Uppenbarligen så måste dom på Axéns varit väldigt nöjda med min insats med tanke på denna fina överraskning som jag fick med posten! :D
Lyxigt värre!!!

Videobloggade självklart om detta på min videoblogg hos SöderTV.se, här är länken som går direkt till det inlägget:
http://sodertv.se/videobloggar/emma/pimped-by-bjorn-axen/

Glöm inte att spana in mina andra videoinlägg också ;)
...Om ni vill förstås haha! ;D

Hur sjukt vackert är inte det här?

Christy Turlington är magisk, så är det bara...


Blonde Ambition

Daul Kim, en av dom hetaste Asiatiska modellerna just nu. Hur cool är inte den här tjejen egentligen med sitt blonda svall?! Älskar hennes makeover. Som ni kanske förstår så hade hon mörkt hår förut!




Nytt fynd...

Från Tradera! För 50 spänn fick jag den här indianinspirerade T-shirt klänningen!



Sedan tillkom en fraktkostad på 36 kr...Men men... :) Fortfarande billigt!

They say time heals everything...

But I'm still waiting.





Youth, beauty & happiness




Bästa låten just nu!


Det finns ingen...

Modell som inspirerar mig mer än just den här tjejen - Devon Aoki. Hon är och har under flera års tid varit min allra största inspirationskälla i modellväg...She's amazing!

Här kommer två backstage snaps på Devon som är tagna nu under New York fashion week...



Era tankar?

Vad är era första tankar när ni ser det här bildkollaget...??? Var helt ärliga!
...Tycker att det är en riktigt intressant fråga.



...Jag kommer att berätta mer sedan vilka det egentligen är ni ser på bilderna.

Vacker!

Vilken vacker kille!!!



...Blicken...!

Mina shoppingfavoriter!

Hittade den här lilla artikeln om mig som Karin på Modeflickan.se har skrivit (http://modeflickan.se/news-2).
...Kopierade artikeln och sparde ned bilden på mig som hörde till, båda kan ni ta del av nedan...!



MODELLER
. Under ett möte med modellen Emma Östergren, som har en grymt snygg och unik klädstil, passade jag på att fråga henne om vilka hennes 5 favoritaffärer i Stockholm är. Så här svarade hon:

Topshop

"Helt klart! De har allt! Klänningar, shorts och helt fantastiska skor."

H&M

"Där går det att hitta riktigt bra fynd, bara man letar. På trendavdelningen kan man hitta riktigt coola grejer. Så länge man väljer plagg i bra material ser de ofta dyrare ut än vad de faktiskt är."

Judits Second Hand
"Har hittat mycket fynd där, mycket vintagegrejer. Jag gillar att shoppa vintage, och Judits Second Hand är en av de bästa affärerna för det i Stockholm. Kan vara lite dyrt ibland, inte som Myrornas direkt, men eftersom det finns mycket unika saker där så tycker jag att det är värt priserna."

Monki
"De har en hel del fina t-shirtklänningar och enkla fodralklänningar i bra material."

Tradera
"Där hittar jag mycket märkesplagg, unika smycken och gamla lädergrejer, till exempel läderväskor. Helt klart en favorit!"


Författare:
Karin Bylund

...På videobloggen idag berättar jag om outfiten jag hade på mig den dagen som jag träffade Karin för våran intervju - http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/

Vilket bombnedslag!

Eller vad ska man säga?!
Jag ger er Eva Herzigova mina vänner...





...Vilken kvinna!

Bilderna får mig att längta tillbaka till att plåtas på stränderna i Cape Town!
...Får se när jag bestämmer för att åka tillbaka dit och jobba...! ;)

When I cook vegetarian food!

Jag älskar att laga mat som ni vet...!
Igår gjorde jag en vegetarisk rätt, en indisk böngryta...Jag serverade grytan med dinkelkorn, blomkål och broccoli. Det blev riktigt gott!

Här ser ni den kryddiga böngrytan...

...Och här är maten klar och upplagd på en tallrik. Visst ser det gott ut?! :)


Så här tillverkar man min indiska böngryta:

Stek ihop lök, vitlök och hackade tomater i olivolja tills det blir som en smet.
Tillsätt sedan kryddor (det här är dom kryddorna som jag brukar använda). Curry, garamasala, koriander, senapsfrö, gurkmeja, cayennepeppar och buljong.
Häll sedan i bönor av olika sorter (jag brukar använda burkbönor eftersom att dom redan är kokta och klara, även fast det är nyttigare att fixa iordning bönorna själv från grunden).
Sedan häller man på lite vatten och låter det hela koka ihop tills konsistenten ser fin ut.
Smaka av! Muuums...Klart! :)

Jag brukar servera min böngryta med råris eller dinkelkorn...Och grönsaker självklart! En klick mango chutney passar också bra till...!


Sunrise in the morning...

Så här såg jag ut för några dagar sedan när jag var och vintageshoppade på Söder!




Casting/Castingväska

Godmorgon alla fina läsare! Hoppas att ni mår bra. Vilket strålade väder det är ute! Solen skiner... :)

Idag på videobloggen berättar jag om vad en casting är samt vad en såkallad castingväska är och vad den kan innehålla...Så om ni är nyfikna på att veta mer om detta kan ni spana in min videoblogg på SöderTV.se... :)

Länken som går direkt till inlägget om castings:
http://sodertv.se/videobloggar/emma/castingvaskan/

...Och om ni har missat några av mina klipp från andra dagar som gått så kommer länken till alla mina videoinlägg här (klicka vidare till "Mer från Emma"):
http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/

Letade runt bland mina bilder på datorn och försökte hitta den perfekta morgonbilden (morgonbild för mig = en bild som gör en glad och pigg på morgonkvisten)...Och fann den här bilden på Derek! Haha skrattar varje gång jag ser den :) Herrejösses, va vi höll på å fånade oss...!


Camilla magic

Ni vet ju sedan innan att Camilla Åkrans är en av de fotografer som jag beundrar allra mest. Hon är så sjukt begåvad...!
Kolla in dessa fyra bilder på den ack så vackra Anja Rubik som Camilla Åkrans har tagit...Dom är från två olika editorials i Numeró Magazine...Numeró som för övrigt är en av mina favorit tidningar...!





Ren lycka/Pure happiness

Dom är mina! Det känns overkligt, haha! Jag köpte dom!...Eller rättare sagt jag hann köpa dom innan dom tog slut, det är det som är dagens mirakel! Har gått in på Topshops hemsida varje dag (flera gånger om dagen dessutom) sedan jag fick syn på dom här Ashish skorna första gången, då var det enda som var tillgängligt en bild...Eftersom att självaste skorna var HELT slutsålda. Men imorse hände ett mirakel, jag hade den perfekta timingen och besökte sidan precis då skorna kom in på lagret...Och hann betälla dom innan de blev slutsålda igen!!! Det kostade mig dyrt...Men det var det värt. Bara när jag tänker på dojjorna blir jag glad. Materiell skolycka haha!

Älskar att skorna har en sådan heeelt överdrivet hög platå! Hehe förresten, med dom här pjucksen på kan jag nog nästan komma face-to-face med min Pappa, (han är 196 cm lång!!!).
:D


När jag blev intervjuad!

I lördags hade jag en intervju inbokad med siten www.modeflickan.se! Dom ville att jag skulle berätta om min modellkarriär, min personliga klädstil...Och allt som hör där till hehe! :) Karin hette den gulliga tjejen som höll i intervjun. Hon snappade några paparazzi bilder på mig under vårat möte som hon hade lagt upp på sin blogg. Bilderna kan ni se här under...
Säger till sedan också när intervjun har publicerats så att vi alla kan läsa den. Det ska verkligen bli spännande att läsa den sen, även för mig hehe :)

Så här ser jag alltså ut bakifrån...Om ni undrar vem det är som är min följeslagare på bilden så är det Karins hund Klara som ni ser... :)

Jag och mitt goda äpple...Mellis dags, även när man sitter och blir intervjuad ;)
...Portfolion ligger uppslagen på bordet också.

Karin sitter och kollar i min portfolio...Hon fastnade för dom här indianbilderna!

...Björn Axén kampanjen gillade hon med!

Klara börjar bli lite trött...


Här är länken till inlägget på Karins blogg där jag snodde dessa bilder:
http://modeflickan.se/BackstagebyKarin-1466#las

New bag

Budade på en fransväska på Tradera och vann auktionen! En snygg axelrems vintage skinnväska för 119 kr + frakt, inte illa!



Hur snygg...?

Är inte den här tjejen? Röda läppar och svart mc jacka kan vi konstatera...Är en utmärkt kombination!


Lite hipetihoppi...

Här kommer några låtar som jag brukar spela om och om igen på mp3:n när jag är ute och springer...!


Snakes...!

Det är en utmaning som jag aldrig har fått anta ännu i mitt modellande - Plåtas med någon insekt...(Inte för att det är något vanligt inträffande att man blir utsatt för just det i den "riktiga" modellvärlden, men men). Tjejerna på Top Model har ju alltid det som en av photoshoot utmaningarna, att plåtas tillsammans med en orm, spindel eller något annat djur/insekt som dom flesta människorna är lite rädda för...

Aja hur som helst, tänkte bara visa dessa bilder från första säsongen av America's Next Top Model när tjejerna gjorde beautybilder tillsammans med ormar...Fantastiskt coola och vackra bilder!







...Kommer ihåg när jag kollade på denna säsong av Top Model för första gången...Man var inte gammal på den tiden hehe. Nu är ANTM inne på 13:e säsongen! Work it Tyra!

Knotan style - Kasino A4 Magazine - #9 The ABC Issue

I almost forgot...! Under kategorin "Mina modellbilder" här på bloggen publicerade jag hälften av dessa bilder från Kasino A4 Magazine för ganska länge sedan. Glömska jag, glömde lägga upp andra hälften...Här kommer dom i alla fall, bättre sent än aldrig...! ;)




The ugly truth!

Hahahahaha! Vilken toppenrolig film (haha åt mitt töntiga uttryck, lol). Hur som helst, vilken rolig film...Snacka om sevärd om man vill få sig ett gott skratt...! :) Filmen hade premiär idag...Och det var verkligen helt fullpackat med folk på Filmstaden Sergel där jag såg den! Verkligen bra stämning... :)


Pocahontas.

Vaknade imorse av att jag hackade tänder...Hade glömt fönstret öppet i mitt sovrum, vilket resulterade i att minusgrader inkräktade i rummet...Okej, kanske inte minusgrader...Men det var väääldigt kallt hehe!
Blev inspirerad av kylan och letade fram den perfekta värmande tröjan från Topshop, en pocahontas poncho! Den skulle jag gärna vilja ha på mig i höst/vinter...!


 

Ni glömmer väl inte...

Att spana in min videoblogg på SöderTV.se varje dag?! :) Eftersom det garanterat kommer upp minst ett videoinlägg per dag som jag har gjort...! :)
Dagens videoklipp handlar om Setcards!

Länken som tar er direkt till inlägget om Setcards:
http://sodertv.se/videobloggar/emma/setcards/
...Och länken som går till min sida hos SöderTV.se, där ni kan hitta alla inlägg som jag har gjort hitills:
http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/

En screenshot från dagens inlägg på videobloggen...


Tidningsdjungeln

Bilden är tagen med min digitalkamera på ett av mina favoritställen...



...Press Stop på Götgatan säger jag bara...Alltså...jag kan spendera alldeles för lång tid där inne och bara kolla igenom alla tidningar...Omslagen...Moderepotagen...I love! Jag älskar tidningsaffärer, chansen att få tjuvkika i världens alla modemagasin...Kom inte nu och påstå att du inte brukar kolla igenom tidningar och bilder snabbt utan att köpa magasinet efter! I know you dooo... ;) Precis som jag haha! 

Kommer ihåg när jag köpte min första Elle tidning. Jag var 11 år gammal och köpte den glansiga fina Elle tidningen från April månad istället för godis för mina ihopsparade veckopengar. Min mamma och pappa förstod inte vad jag hade fått för mig haha...Men jag hade helt enkelt betämt mig för att jag älskade mode...And I still do! :)


No words can describe...

I september numret av I-D Magazine år 2005 fanns dessa bilder att beskåda. Dessa bilder som jag anser vara några av dom absolut vackraste bilderna på Kate Moss någonsin. Det är ett stort uttalande med tanke på Kates bildhistoria...!
See for yourself...








Ahh!

Har ett modelljobb på G - Är på en såkallad "option" för jobbet. JOBBET, med stora bokstäver! Skulle bli helt sanslöst glad om jag fick det här jobbet som jag snackar om. Det är too good to be true! Jag lovar er...! Får nog inte avslöja mer än så. Jag ber er nu bara att be en bön med mig att jag bokar detta jobb. Haha! :D
...Puuh, då har jag lättat mitt hjärta...Hehe :)

Men samtidigt så måste jag komma ihåg att inte bli allt för besviken om jag inte får det också...!


Around the block

Så här såg jag ut för några dagar sedan när jag var runt och shoppade på Söder! Jag måste bara säga - Jag älskar Stockholm! Det känns verkligen så himla bra att vara hemma just nu! Har insett att jag har saknat Stockholm väldigt mycket när jag har varit ute och rest...






Min outfit på bilderna består av...
Klänning från Asos, fransväska från en marknad i Sydafrika, armband och ring som min Pappa har gjort till mig, örhängen från H&M & skor från Zara.

Ja...

Vad ska man säga...? En väldigt vacker man i en otroligt vacker bild. Johnny Depp!



...Sjukt fin inredning som man skymtar i bakgrunden också...!

Penelope Tree

Supermodell på 60-talet...Karaktäristiskt utseende, eller hur?!




Läste lite om Penelope på nätet och fann lite info som jag inte hade en aning om innan...
Hon föddes år 1950...Och började modella redan som ung tonåring. Hon var en het och eftertraktad modell under 60-talet...Men karriären tog tvärstopp precis i början av 70-talet, då Penelope fick en ond acne attack (ett sent hormonellt utbrott), som gjorde att hon gick från supereftertraktad supermodell till någon som modevärlden inte ens ville veta av...Tänk hur det kan bli...


Ibland...

Vaknar jag upp på morgonen och möts av känslan, tacksamhet. Tacksamhet över hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Speciellt nu när jag är hemma i Stockholm känner jag ofta den här känslan, eller nästan bara då förresten...
Fundera själva över tacksamhet...Tänk på allt man egentligen har i livet och vilka möjligheter som finns. Ibland är det så lätt att bara gå och fokusera på det som man inte har...Så att man nästan glömmer bort det som man egentligen har runt omkring sig hela tiden...

Vacker morgonbild...

Filmkväll!

Har precis tittat klart på filmen Seven Pounds med Will Smith som huvudrollsinnehavare. Spännande och klurig film...Verkligen inte förutsägbar om man säger så...! Minst sagt sevärd! :)



...Är det någon av er som har sett den? Och i sådana fall, vad tyckte ni om filmen?

Hello blondie

Åh, tycker dessa bilder på Lara Stone är så fina! På första bilden ser hon nästan ut som en ung Brigitte Bardot...!




Bunny ears

Vilka snyggingar! Man kanske ska gå och köpa sig ett par bunny ears så är man moderiktig och helt rätt i tiden...? Haha ;)



...Idag har jag ett sådant extremt sug efter att se gamla favorit tecknade filmer från när jag var liten. Sådana som förgyllde livet på den tiden. Till exempel som Anastasia, Snövit, Askungen & Pocahontas...Känner ni så ibland? Att man liksom vill återuppleva den där känslan som filmerna kunde ge en på den tiden. Magin som upprymde hela kroppen när man såg dom tecknade prinsessorna och vackra donnorna...

Derek...

...Han är det finaste som finns. Ni som har hängt med här på bloggen sen start vet vem Derek är... :) Har berättat om honom lite då och då, å lagt upp bilder.
Hade nästa glömt bort honom för en sekund...(Och då menar jag för EN sekund). Men när jag gick in på min dagliga "nyhetssida" Models.com, för att kolla the news i modevärlden...Så dök han upp, där på en bild som är tagen på ett modeevent i New York. Derek, Derek som var min, MIN fina rumskamrat under två, nästan tre hela månader i Cape Town. Jag kommer aldrig att glömma honom. Kan ärligt talat inte tänka mig någon finare kille än honom. Finns det...?

Längst upp i högra hörnet...Mitt hjärta stannade (bokstavligen) när jag fick syn på den här bilden på Models.com...Hade verkligen inte förväntat mig att se honom där...(Varför nu det skulle vara så omöjligt hehe). Hade helt enkelt bara inte förväntat mig det... :)



Den tjejen som får Mr. D kan skatta sig lycklig säger jag bara...!

Här kommer två bilder från Dereks & min plåtning som vi gjorde tillsammans när vi var i Cape Town...



Kärlek är...

”Vad är det där?”
”Mitt födelsemärke”
”Det är det finaste jag har sett.”

...Hittade dom här vackra citaten på någons blogg för ganska länge sedan och skrev upp dom små men ack så betydelsefulla meningarna och sparade dom på datorn.
Blev nästan tårögd när jag läste dessa ord första gången...De är så sanna...Och det är precis det HÄR som vi alla letar efter. Riktig kärlek.

Min outfit för några dagar sedan!

Här kommer några bilder på hur jag såg ut när jag var ute med mamsen och cyklade vid Årstaviken för några dagar sedan...!







Jag har på mig Converse skor, American Apparel leggings, ett avklippt H&M linne, ring och armband som min Pappa har gjort till mig, halsband från en marknad i Kina och örhängen från en Indisk marknad!

Vill ni se mer outfitbilder på bloggen framöver???
...I sådana fall ska jag bli flitigare med just det :)

Det här är snyggt!

Snygg jacka, snygga svarta slitna jeans + boots, snyggt med röda läppar & lugg!



Tjejen ni ser på bilden är Lou Doillon och hon är ingen mindre än Jane Birkins dotter...!

Ny bild! Från plåtningen jag gjorde i Färgfabriken!

Kommer ni ihåg plåtningen som jag gjorde precis i början av sommaren i Färgfabriken i Stockholm? Jag kommer i alla fall ihåg att jag berättade lite om den... :)
Hur som helst, här kommer den slutliga bilden från den plåtningen!
Ganska dramatisk va?! :)


Vilken underbar bildinspiration!

...Eller hur?! Det här blir man glad av att kolla på! :)






Bilderna är från I-D magazine och är fotograferade av fantastiska fotografen Emma Summerton! Längst upp i hörnen på bilderna kan ni också se modellernas namn, för er som inte känner igen tjejerna by just looking at them ;)

Spännande nyheter!

Vet ni, jag har börjat videoblogga på SöderTV.se! Jag kommer att videoblogga där varje dag och självklart även fortsätta blogga här! Kul va?! :) Så ni som har sagt tidigare att ni vill veta mer om mig och lära känna mig mer...Har verkligen chansen nu! :) Videoklipp ur min vardag och mitt liv helt enkelt.

Här är länken som går direkt till mig på SöderTV.se s sida:
http://sodertv.se/kategori/videobloggar/emma/
...Och här är adressen till SöderTV.se s main hemsida:
http://sodertv.se/

Fick det här roliga erbjudandet bara för typ en vecka sedan...Tror att detta kommer att bli ett riktigt spännande och kul projekt!

Häng med där också vett ja! ;)


En ung och solbränd Kate!

Fasen va snygg hon var här! En gammal bild på Miss Moss...Solbränd och allt! Kolla in toppen/miniklänningen hon har på sig också, väldigt snygg...!



...En tanke - Kate Moss en av alla tiders absolut största och mest framgångsrika modeller - Undrar vad Kate själv tycker om hela sin karriär och de idealen hon har fått stå för i branchen? Det var ju ingen mindre än Miss Moss herself som var den första att introducera trenden/looken "heroine chic" i mitten av 90-talet. Eller hon var i alla fall den första modellen att få den stämpeln...Vem vet, Kate kanske inte gillade det själv...? (Alltså att representera ett sådant ideal). Hur som helst, man kan i alla fall undra vad Kate tänker om allt ibland.

Frulle

God morgon! Hoppas att alla är pigga och glada! :)
...Just nu sitter jag och äter frukost...Här får ni se vad jag gjorde innan jag satte mig ner i lugn och ro med grötskålen...

Nyvaken, men glad...!

Check - Benen är fortfarande bruna, mjukis shortsen på...

Kokar i ordning mig special supergröt...! :)

...Som jag serverar med ett kokt ägg och sojamjölk. Har börjat dricka sojamjölk istället för vanlig mjölk...!

Regnar ute!...Hmm. Aja, positiv inställning - Vi säger att det är mysigt... :)

60's icon Jane Birkin

Man kan verkligen förstå varför Jane Birkin blev en av världens stilikoner...!



Girl in pink



Fix you





...Igår var en riktig gråt dag...Idag är en ny dag med nya tag! Snart bär det av på en lång cykeltur med mamma.

RSS 2.0