Era tankar?

Vad är era första tankar när ni ser det här bildkollaget...??? Var helt ärliga!
...Tycker att det är en riktigt intressant fråga.



...Jag kommer att berätta mer sedan vilka det egentligen är ni ser på bilderna.

Kommentarer
Postat av: Cissi Östergren

Hej Emma!

Bild 3,4 tänker jag spontant SJUKLIGT MAGER!

Hoppas allt är bra med Er alla!

Kram

2009-09-18 @ 22:08:17
Postat av: johanna

det är konstigt att de på bild 3 och 4 över huvud taget lever!

2009-09-18 @ 22:28:41
URL: http://sanghee.blogg.se/
Postat av: Kristin

När jag ser bilderna (speciellt nummer 3 och 4) så blir jag ärligt sagt äcklad. Tycker det är hemskt att de annars så himla vackra tjejerna förstör sig själva, för något knäppt ideal som skapats i modevärlden. Jag förstår inte varför de själva inte inser hur de ser ut. De går från att vara good skinny, till too skinny. Förstår inte heller varför de ens blir bokade för jobb, och jag förstår inte VILKA som skulle vilja ha sådana läskiga kroppar i deras arbeten?

2009-09-18 @ 23:09:45
URL: http://liddie.blogg.se/
Postat av: Anonym

dom första två får mig att må dåligt och vilja se ut så. tre och fyra gör mig illamående för att jag vet hur hemskt det är att svälta sig själv för att det man ser i spegeln inte överensstämmer med verkligheten. jag tycker att modevärlden behöver fler modeller som lara stone, även om hon är väldigt smal för att hyllas som normalviktig i mina ögon. jag förstår inte att det har kunnat gå så långt att vi svälter oss för att må bra och känna oss vackra. även om det inte behöver vara hela den bakomliggande orsaken till varför man drabbas av en ätstörning.

2009-09-19 @ 00:19:14
Postat av: Linda-Maria

Jag känner till dom där bilderna, de är gjorda för uppröra och skapa debatt. De är bearbetade med photshop och det har cirkulerat många olika bilder av det här slaget på internet de sista året. Det är viktigt att diskutera såna här saker men själv är jag inte så förtjust i när man" förstorar upp" för att uppnå en viss effekt.

2009-09-19 @ 09:52:04
Postat av: Anonym

Jag tycker inte att bild 1 och 2 är så hemska. Jag är ärlig nu - det är vad jag kallar snyggt.

3:an däremot var för mycket och 4:an är väl en photoshoppad Gisele Bündchen har jag för mig?

2009-09-19 @ 12:01:27
Postat av: linnea

det är väl alla modeller som dött på catwalken. jag vet iaf att nr 4 gjort det. nr 3 är nog manipulerad så det skriker om det.

2009-09-19 @ 14:00:28
Postat av: Emina

Tjejerna på bild 3 och 4 ser ut som skelett. Vem vill egentligen ha en sån modell på sin visning?

2009-09-19 @ 14:29:24
URL: http://belliss.blogg.se/
Postat av: charlotte

Jag tycker det är tragiskt med denna delen inom modellindustrin, modellerna ser ut som skelett och jag kan inte förstå hur någon designer kan tycka att detta är snyggt?!?!

2009-09-19 @ 17:50:40
Postat av: nicole

MAMMA?!?!!

Är min första tanke.

Kanske är elakt men jag tycker inte att det ser naturligt/hälsosamt ut..

2009-09-19 @ 19:36:37
Postat av: Vicky

Trots att bilderna är photoshoppade säger de oss något, nämligen att det är bara i rika länder man har "råd" med ätstörningar. I fattiga länder kämpar man varje dag för att få en bit mat för att överleva. :-/

2009-09-19 @ 20:23:21
Postat av: Angelica

De två första bilderna till vänster tycker jag egentligen är för smalt, men det är såhär unga flickor vill se ut. Man vill vara den "smala,snygga" precis som det betydde att resten får vara som det vill bara man ser bra ut. Då tänker jag främst på personligheten.



Jag tror det är alltför många som skulle svara: "Hellre smal än vacker insida." Man kan ju förstås vara både och, men jag tänker främst på de med lågt självförtroende och som svälter sig själva.



De två sista bilderna är jag tämligen säker på är photoshopade. Att man ens kan stå på bägge benen utan något som helst stöd skulle i deras fall inte vara möjligt.



Jag tycker det är jättetråkigt att våra kroppsideal blir mindre och tunnare för varje år som går. Ser man tillbaka på hur modellerna såg ut på 70/80-talet så hade de klart normalare förhållanden till hur resten av oss ser ut och inte bara "modellkropp". Jag tycker modeller ska representera en sund och hälsosam kropp, såsom de flesta kvinnor ska se ut. Vi ska inte ha 55 i midjemått om vi inte redan är väldigt små, vi ska ligga runt minst 65 för att ha en stadig kropp att leva på (då menar jag att om man tillexempel blir sjuk, har kroppen reserver att ta av, alltså fettet. Är man så smal att man knappt har något fett tas istället samma näring som behövs till vår sjuka kropp från muskler, och försvagar hjärtat.)



Med det menar jag att man borde försöka få in lite större, eller mer normalviktiga modeller i industrin igen, även om jag vet att det är jättesvårt eftersom så många anonymt vill se jättesmala (sjukligt smala enligt mig) modeller på catwalken, photoshoot osv.



Det är min åsikt.

2009-09-21 @ 18:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0