Surrounded by bees and butterflies

Så här ser jag ut idag...Flätade några små hippiflätor i håret medan jag satt på altanen och åt frukost...







Soul meets body

Är en av mina favoritlåtar...Är så härligt att lyssna på den i Mp3:n när man ligger på stranden! 





 

Hälsofrukost

Dagens smarriga och supernyttiga frukost blev detta! Receptet till frullen finns under bilden... :)



1 portion:
 
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 msk krossade linfrön
1 msk kanel
1 st rött äpple, med skalet kvar, rivet
1 nypa havssalt

Gör så här:

1/ Lägg allt i en kastrull och låt gröten koka upp.
2/ Sänk värmen och koka gröten vid så låg temperatur som möjligt i tio minuter.
3/ Servera med mjölk, havremjölk eller sojamjölk och drick gärna en kopp te eller kaffe samt ät ett kokt ägg till. Då står du dig hela tiden fram till lunch.


Ni önskar jag serverar!

Haha...Nää men det skulle vara kul om ni kom med önskemål om vad ni skulle vilja se mer av på bloggen... :) Vilka är era favoritkategorier på bloggen och så vidare? Skriv gärna ner önskemål och tankar i kommentarfältet, är alltid roligt att höra vad ni tycker! :)

...För ibland känner jag mig så här när jag ska försöka komma på vad jag ska skriva om i nästa inlägg...Haha...!


Vogue October 1989

Tycker att det här gamla Vogue omslaget är så otroligt vackert!


Bra sommarlåt som jag lyssnar väldigt mycket på just nu!


Anna Selezneva

Gillar verkligen den här tjejen strakt! Hon är otroligt vacker...Men samtidigt ser hon ut som en liten buspojke på något konstigt sätt haha :) Om ni förstår hur jag menar... :P




Första dagen på soliga Fårö - Stranden

Här kommer dagens beachbilder! :)

Jag och min urgulliga syssling haha :D

Vackert!

I år valde jag en vit bikini i badklädesdjungeln...Köpte den på kära H&M!

Ja...Vad ska man säga...? :)

Fick lite färg idag i alla fall... :)

En slända hehe...

Jag, vit sand och blått, blått hav!

Första morgonen på Fårö inleddes med...

En springrunda i det varma vädret....På bilden sitter och och vilar efter rundan, sprang en hel timme!

Huset som jag bor i här...

Fin utsikt från baksidan är det...

Och vad skulle Fårö vara utan får och lamm på tomten?!

Visst är lammet sött... :)

Snygg sommarstil!




Nu - Bilen till Nynäshamn och sedan Gotlandsbåten! Snart är jag på underbara Fårö, ska bli så skönt med en liten mini-semester! :)

Just nu packar jag för fullt!

Ner med alla sommarkläder, sandaler, stråhattar och badkläder! För imorgon ska jag åka iväg till mitt landställe på Fårö! Sist jag var där var sommaren innan jag skulle iväg på min första jobbresa till Sydafrika, alltså två sommrar sedan! Förra sommaren var jag ju i Australien så då blev det inte heller av...Men guuud som jag har längtat efter att åka till Fårö igen, jag bara älskar att vara där! Huset som vi bor i där är precis vid stranden, Sudersand...Lata dagar i solen...Långa cykelturer...Sedan ser man ju också så fräsch ut när man har varit iväg på semester, snygg bränna och utvilade ögon = BRA! :)
Blogga kommer jag göra som vanligt, har alltid med mig min kära laptop!



Sedan när jag kommer hem igen till Stockholm kommer det att hända massa spännande och roliga jobbgrejer! Det ser vi fram emot!

Natalia Vodianova

Hur fantastisk modell är hon egentligen...?! Helt underbart vacker, med en uppsyn som inte kan lämna någon oberörd...En av vår tids mest fantastiska modeller skulle jag nog vilja påstå.

Big hair day...Hehe!
Här i vänstra hörnet på bilden står lite Natalia-facts också...

För er som är nyfikna...

På hur det kan se ut inne på en modellagentur kommer två bilder här! Bilderna har jag tagit inne på agenturen som jag jobbade för på Nya Zeeland när jag var där.

Modellernas setcard brukar för det mest täcka väggarna inne på en modellagenturer, min agentur i NZ var inte ett undantag som ni kan se...

Bokarna sitter och jobbar förfullt vid sina datorer och svarar i telefonerna som ringer titt som tätt under hela dagen...! Min bokare där på NZ var Marama, mannen som ni kan se på bilden i svart t-shirt, trevlig snubbe! :)

Paradise

Camps Bay i Cape Town! Det vackraste stället på jorden...Typ... :)
Ska bli så kul att åka dit och jobba sen igen!


I like your style!

Okänd tjej...Har ingen aning om vem hon är eller vad hon gör...En sak vet jag dock och det är att den här tjejen klär sig helt fantastiskt! Kolla bara in bilden...! Snacka om fullträff!


Dinner at my place

Igår blev det dinkeltaco till middag med tillbehör...Så himla gott med tacofärsen och dom stora knapriga dinkelkornen tillsammans!


Fint upplagt på tallriken ska det vara också...! :)

Mor och son!

Finns det något vackrare än en mammas kärlek till sitt barn...?
...Den blir ju inte heller mindre vacker att skåda när modern i fråga heter Isabeli Fontana och är en av världens vackraste modeller!


The Pirelli Calendar

Några otroligt vackra bilder från The Pirelli Calendar från år 2005 och 2006...The Pirelli Calendar släpps en gång om året och det första numret kom ut år 1964! 
 




Reign over me






Idag är det midsommarafton, trevligt! Hoppas att ni alla får en fin dag med god mat och sällskap!

The women

Sparar alltid på mig bilder på datorn som jag fastnar för på internet...Som dessa! Vilken bildinspiration! Galet snyggt. Förmodar att ni känner igen alla brudarna på bilderna... ;)





...För er som inte vet vilka girlsen är på bilderna så kommer en infocheck här:
Några av 90-talets absolut hetaste supermodeller, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Christy Turlington, Naomi Campbell och Kate Moss frontar dessa bilder i inlägget!


På en casting i Kina!

Tänk att man har varit i Kina...Känns overkligt att tänka tillbaka på det. Trodde aldrig att mina vägar skulle ge mig chansen att passera där i livet... :)
Hur som helst, här på bilden sitter jag med modellerna från min agentur som jag har over there och väntar på en casting...Med en vit oversized t-shirt dress på mig och portfolion bakom ryggen, vilande mot ryggstödet...


Yes!

CDON.com, yes please! :D Idag gick jag förbi Ica och hämtade ut min beställning därifrån...Många av mina favoritfilmer of all time blev det! Jippie!

Haha snygg bild va?! :)

Den där Mary, Mina jag & Irene, Forest Gump, Polar expressen, Titanic, The Truman show, Cast away, Blood diamond (omslaget täckt av min tumme haha), Benjamin Buttons otroliga liv och En andra chans. Bra filmer om du frågar mig! :)

Numéro perfection

Här är några av mina favorit Numéro omslag genom åren!
...För övrigt så är tidningen Numéro en av dom mest inspirerande och fantastiska modetidningar som finns tycker jag!

Lily Donaldson på omslaget, detaljerna, färgerna, ljuset...Allt = perfektion!

Anja Rubik på omslaget, posen, stylingen, dramatiken...Inte nog med dom faktorerna, bilden är också plåtad av min absoluta favorit, Camilla Åkrans!

Bianca Balti på omslaget, rörelse, vind, drömskt & skira material...Sagolikt vackert!
  

Hahahahahaha!!!

Här kan ni se exakt hur lik Chris är Johnny Depp! Läskigt lik...Kanske var därför jag föll för honom, eller hur?! :)


Känner ni igen henne?



Janice Dickinson...Visst var hon var fin förr innan alla operationer!

Såg en så otroligt rörande dokumentär med henne för ett tag sedan, där man faktiskt kan förstå varför hon har blivit som hon är idag. Stackars flicka...En förjävlig uppväxt rent ut sagt. Där pappan i huset våldtog henne och hennes syster, misshandlade dom både psykiskt och fysiskt. Janice har verkligen en hemsk historia bakom sig.

Har bestämt mig för att köpa hennes första självbiografiska bok (omslaget till den är bilden ovan), tror att den kan vara riktigt intressant!


Mitt mästerverk!

Haha! :)



Dagens middag blev en kyckling fullkornspastasallad med avokado, päron, tomat, gurka, sallad, solrosfrön och dressing. Gott och enkelt att göra!

Bang bang, my baby shot me down...

Carmen Kass & Daria Werbowy...







Golden sun - Blue teardrop

Pappas smycken och svarta kläder...Det är allt som behövs!





Toccara makes history!

Toccara Jones...Ni kommer väl ihåg henne från America's Next Top Model cycle 3?!
"Im gonna be the first black plus-size model to ever appear in Vogue Magazine!" - "I'm big, black, beautiful and loving it!"...Ord som flög ur hennes självsäkra mun titt som tätt under tiden hon var med i realityshowen. Många tänkte nog "Yeah right!" när dom hörde detta...Men snacka om att hon bevisade att dom hade fel! Toccara blev utröstad ur serien någongång halvvägs igenom, men det stoppade inte henne från att följa sina drömmar...
Toccara blev den första svarta plus-size modellen och den första modellen som har varit med i Amerikanska upplagan av top model som någonsin har blivit featured i Vogue!...Inte nog med namnet Vogue i CV:t...Utan Vogue Italia, vilket är en av dom mest prestigefyllda Vogue tidningarna att synas i!
Italienska Vogue släppte ju en serie av fyra omslag 2008 som hette the "All Black Issue". Där dom använde enbart svarta modeller på omslagen och  till sina editorials!

Steven Meisel är fotografen bakom dessa bilder på Toccara. Steven Meisel! Fatta, en av världens mest hyllade och kända modefotografer. Galet!






Det är viktigt att ha roligt när man jobbar!

...Det hade jag garanterat förra helgen när jag plåtade med Nina Holma och gänget! :)


Kate, Linda, Cindy and Christy

Some of the supermodels who ruled the 90's...







Så vackra porträtt...!


Era åsikter...? :)

Kan alltid vara skönt att höra utomståendes åsikter när det kommer till bildval! Ska uppdatera min portfolio...:)...Sedan är det ju självklart agenturen som har sista ordet när det kommer till boken och val av bilder.
Hur som helst. Under mina kategorier finns ett val som heter "Min nyvaranade portfolio" det är så min bok ser ut idag. 
Här kommer dom nyaste bilderna på mig som jag inte har lagt in i boken ännu...
Så ni får gärna säga vilka ni tycker att jag borde lägga in av dom! :)

"Colour Explosion" bilderna från Nina Holma, är två bilder som jag måste printa till min bok! Första har jag tänkt att printa som ett uppslag, alltså dubbelsida i boken. Andra funderar jag på om jag ska vända så att den blir upprätt istället, så att det bara blir en sida i boken och sedan para ihop den med någon passande bild som jag redan har.

Bild 1.

Bild 2.


Jag vill bara ha två bilder från den här svartvita plåtningen i boken, men jag kan inte bestämma mig för vilka två?! Alla fyra är ju fina...Men vilka två är egentligen bäst och tillför någonting intressant i boken?

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Bild 6.


Sedan funderar jag på om jag kanske vill ha en av dom här gangster bilderna i boken...Som visar en annorlunda och mycket mer tuff sida...?

Bild 7. (Hehe okej kanske inte så tuff, snarare superglad å snäll).

Bild 8.


Det är ju liksom ett begränsat utrymme i portfolion, min bok har 40 sidor allt som allt. Där måste alla ens bästa bilder få plats...Och man måste visa så stor bredd som möjligt också!
Ska bli spännande att höra vad ni tycker! :)

Benjamin Buttons otroliga liv!

Herrejösses vilken fantastisk film! Såg klart den för några timmar sedan medan jag åt lunch (började kolla igår kväll alldeles fööör sent) och jag säger bara wow...En av dom absolut bästa filmerna jag någonsin har sett!

Anyway, dom senaste dagarna har jag haft världens motivation när det kommer till min springning! Har liksom längtat efter att gå ut och jogga dom senaste dagarna, som att jag har helt galet mycket energi i kroppen! Funderar på att kanske springa något sånt där lopp, typ Tjejmilen eller liknande...Får se...Idag till exempel gick jag ut för att jogga, när jag kommit till slutet av min "runda" så hade jag fortfarande lust att springa mer...Så jag fortsatte och det slutade med att jag nästan hade sprungit 9 kilometer!...Kom hem och var knappt ett enda dugg svettig och var inte det minsta anfådd, *stolt* det kallar jag kondition! :D Man blir så glad när man känner sig stark och frisk i kroppen tycker jag... :)

Igår var det soligt när jag var påväg till sushistället i området där jag bor...Fick till och med kisa med ögonen (annat är det idag, hehe).

Dagens lunch var detta, serverat med ett grovt fullkornsbröd och ost...

Rökt lax, ägghack med turkisk yogurt och majonäs med grönsaker i lass...Hehe :)

Svaren på era frågor del 2 - Fråga 11-23

Här kommer resten av era frågor & mina svar! Som jag sa tidigare, många, många bra och intressanta frågor ställde ni verkligen! :)

Postat av: josefin

Hur blev du modell?:)


SVAR:
Jag skickade in bilder till en agentur och efter det är det många saker som har spelat in och tagit mig dit jag är idag. Min egen vilja har varit en ledande orsak! :)

Postat av: hanna

fin blogg du har och vilket otroligt vackert ansikte! =)


SVAR:
Hehe tack Hanna :D


Postat av: sara

hur går det med killen du blev tillsammans med i kina? hur blev det mellan er?

vad har du för planer med arbetet? någon mer lång- eller kort också för den delen- resa på gång?


SVAR:
Vi kommer träffas upp igen när jag kommer ner till Cape Town :) Han bor ju därnere!
Har mycket på gång som jag redan har och kommer berätta mer om så småningom! Resor är i alla fall på G :)


Postat av: Felicia

Är också nyfiken på ditt liv utanför modellandet, vad gör du när du är ledig. Träffar du vänner, går du ut? Vad har du för intressen utanför mode världen?


SVAR:

Ett av mina största intressen är mat och hälsa, älskar att laga mat, vara ute och springa, vara ute och cykla, spendera tid med min familj och närmsta vänner. Kolla på film, läsa modetidningar, shoppa second hand...Leta runt på internet efter inspiration. Sola, läsa böcker. Fixa med bilder...Filosofera...Haha you name it! :)


Postat av: Karyn.

Oh så kul! :D
Ehm...
Har du ngn favorit bild på dej själv?
Vad har du för storlek i jeans?
Vad är det värsta med att vara modell?
...Och vad är det bästa?
Hur får du som fantastiskt fin hy?
Hur ofta äter du godis och sånt?
Vad är då favoritgodiset?
Glass smak?
Favorit klädsmärke?
Finns det någonting du INTE skulle göra för ett foto?
Och hur blev du så himla goooooooo ? <3
hehe

Ojoj. Lite frågor blev det iaf :$. Svara på dom du vill och skit i dom andra, haha. Vill ju inte gå "för nära". Men jag hoppas att jag inte gjorde det (a)
massa kramar. DU ÄR GRYM


SVAR:
Oj svårt! Har flera favoritbilder, men några som ligger mig varmt om hjärtat är min "alltid förstabild" vilket är den svartvita profilbilden på mig :) Den är från en av mina första plåtningar ever men mina agenturer och jag själv använder nästan alltid den som första bild i portfolion! Sedan älskar jag mina "geisha bilder" från Cape Town...Jag har ju alltid varit så fashinerad över geishor och deras kultur, så dom är bilderna är som mina egna små konstverk :) Den nya röd/svart/vita bilden från Nina Holma är också en favoit!
Jag har 24-25 i midjan och 34 i längd i jeans :)
Det värsta är att man är ensam mycket på resor. Helt ensam i främmande läder...Är inte alltid så kul. Dessutom har man mycket krav på sig. Det finns många saker som är svåra att hantera om man inte har båda fötterna stadigt på jorden.
Det bästa är känslan som man får framför kameran (jag i alla fall hehe) sådan fantastisk känsla! All kreativitet, som jag absolut älskar! Chansen att resa till fantastiska ställen...Och på vägen lära sig otroligt mycket om sig själv.
Jag tvättar ansiktet vaje morgon och kväll. Peelar ansiktet en gång i veckan och använder rengörnade ansiktsmask några gånger i veckan :) Jag dricker varken alkohol eller röker...
Jag äter nästan aldrig godis, är en riktig häslomänniska. Älskar mat, frukt och nötter och äter ALLTID 5 gånger om dagen! Om jag äter godis så blir det choklad. Mitt dagliga "godis" är mitt turkiskyogurt mellanmål med jordgubbar, nötter och honung :)
Om jag äter glass så blir det gärna magnum, nästan vilken som, eller mjukglass med nötkross.
Favorit klädmärke (som jag har råd att köpa) är Topshop, H&M, Acne, Monki och Cheap Monday. Favorit märken som jag inspireras av och hoppas att jag ska ha råd att köpa snart är Marc Jacobs, Alexander Wang, Balenciaga, Stella Mccartney, Sandra Backlund med flera (mååånga flera)... :)
Jag skulle aldrig göra någonting som kändes "fel" i ett foto eller som jag är osäker på. Man känner ju alltid magkänslan och man har ju alltid med sig sitt vett uppe i skallen hehe ;)
Hehe, hur jag blev så goo?! :P Det får jag nog tacka mina kära föräldrar för som har uppfostrat mig till den person som jag är idag :)


Jättebra frågor! Och vad gullig du är, tack! :D Va glad jag blir :)


Postat av:

vad krävs för att bli modell? Längd, mått och annat :P?


SVAR:
Standard kraven brukar vara en längd på minst 170 cm, högst 180. En byst på högst 90 cm, en midja på högst 60 cm och ett höftmått på högst 90 cm. Det är standard grejerna :) Sedan skulle jag nog säga ett unikt utseende en stor vilja och drivkraft, en fantastisk personlighet...Hehe...Man måste ju vara trevlig, annars vill ju ingen jobba med en! ;) Sedan en massa andra egenskaper också men dessa är i alla fall några av dom viktiga :)


Postat av:

1. Får du något betalt när du arbetar för Nina Holm, isåfall hur mycket?
2. Brukar du gå ut, på klubb/krog?

:)


SVAR:
1. Nina Holma är en fotograf som jag sammarbetar med här hemma för bilder till våra portfolios! Vi gör såkallade testplåtningar tillsammans som man gör gratis för bildernas skull. Älskar att jobba med henne eftersom att bilderna som hon tar ser ut som att dom är tagna direkt ur någon prestigefyllt modemagasin, vilket hjälper mig som modell väldigt mycket när jag är utomlands och jobbar och också här hemma för den delen! I love Nina! Hon är bäst!

2. När jag är hemma brukar jag aldrig gå ut och festa. Brukar bara umgås med familj och vänner och ta det lugnt :)


Postat av: Angelica

1. Har du någon speciell kändiscrush? :P
2. Har du någon favoritbok/film, isf vilken/vilka?
3. Har du någon "talang" utöver modellandet, exempelvis om du är bra på att skriva, måla (har för mig du sagt det men minns inte :P) eller sjunga?

Vet inte om någon av frågorna redan ställts,, orkar inte läsa de andra frågorna som redan är ställda.. hehe :P


SVAR:
1. Haha :P Hmm...Jag har alltid tyckt Justin Timberlake är lite snygg hehe! I alla fall i filmen Alpha Dog.

2. Favoritbok är helt klart "Modellsommar" och några av mina favoritfilmer är En geishas memoarer, Forest Gump, Cast away, En andra chans, Blood diamond, The green mile, Sagan om ringer trilogin, Titanic, Gladiator...Ahh jag har säkert missat att nämna 100 andra filmer som jag också älskar! :)

3. Jag är nog relativt konstnärlig och älskar allt som är kreativt! Jag älskar att måla och rita, det har jag fått från min kära far :) Jag jag är faktiskt väldigt duktig på att laga mat hehe *skryt* :) Jag är också bra på att lyssna och hjälpa människor... :)


Postat av: Emma

Har du träffat några kända modeller - alltså stora namn..och isf hur var de till sättet? skvallerskvaller* Hihi! :)


SVAR:
Den kändaste modellen som jag har jobbat ihop med är nog Bar Rafaeli som är Leonadro Dicaprio's flickvän, Sports Illustrated och Victoria Secret modell! Hihi ;)


Postat av: JENNY

1. hur lång är du?
2. hur har du tagit dig så långt?
3. hur blev du "upptäckt"?
4. är det tufft att leva i modellvärden? är det mkt knark och sånt? hur klarar du i så fall det?

grymt snygg blogg bye the way och otroligt fina bilder!


SVAR:
1. 174 cm :)

2. Jag skulle nog säga att det är min vilja! :)

3. Jag skickade in bilder till en agentur och blev antagen på direkten. Mycket jobb kom därefter med att bygga upp en portfolio på egen hand och sätta upp mina planer och mål. Har gjort det mesta på egen hand :)

4. Ibland kan det kännas som helvetet på jorden när man är på en jobbresa, helt beroende på vilka människor man stöter ihop med (och måste bo med). Jag har varit med om det mesta när det kommer till sånt känns det som haha...Har både bott träffat och bott med helt underbara, fantastiska människor och dess motsats. Har bott i modellägenheter där det enda dom andra modellerna gör är att sitta och ta droger, dricka sig stupfulla och inte äta någon mat. Är väldigt deprimerande att vara i en sådan situation - Att vara tvungen att leva intill det här sjuka beteendet. Något som jag aldrig skulle vilja uppleva igen. Det bästa man kan göra är att försöka känna sig trygg i sig själv och veta att det som man själv står för och prioriterar är rätt. Ta avstånd från alla dumheter helt enkelt.


Tack så mycket! :D


Postat av:

Vad brukar du göra på helgerna, träffa vänner och festa?
Kan du inte visa lite mer bilder på när du träffar vänner osv?

Kul grej:D


SVAR:

När jag inte jobbar så brukar jag träffa vänner, familj, släkt, vara ute i naturen och så. Eftersom att jag har varit ute och rest större delen av dom senaste två åren, så tar jag verkligen vara på tiden som jag har hemma...! Mitt liv har förändrats mycket sedan jag gick i skolan, nu vill jag mer ta det lugnt och bara hinna träffa alla som betyder något för mig när jag är ledig...Och ibland känns det knappt som att tiden räcker åt till det... :)


Postat av: SANDRA

Hur får du sådan fin hy? Gör du något speciellt eller det ligger i generna?=)


SVAR:

Min fina hudfärg har jag fått från min mamma :) Sedan tar jag väl hand om min hy för att hålla den i bra skick. Tvättar morgon och kväll och gör lite ansiktsmasker och sånt några gånger i veckan :)


Postat av:
Eftersom du inte går i gymnasiet så får du ju inge studiebidrag,
hur klarar du dig med pengar och så?


SVAR:
Jag tjänar ju pengar på alla jobb som jag gör...Och när man är utomlands så står agenturen oftast för alla kostnader...Lägenhet, matpengar och så vidare. Sedan när jag är hemma i Sverige så bor jag ju hemma med familjen! :)


Då var alla frågor från denna frågestund besvarade. Hoppas alla är nöjda med svaren på sina frågor! :)


Goddess

Hur extravaganta är inte dessa metallklänningar från Dolce & Gabbanas Spring/Summer collection 2007?! Minst sagt svårburna, men dom ser helt fantastiska ut på bild!
Dessa bilder är från tidningen Numéro och modellen är Malgosia Bela...


Svar på era frågor del 1 - Fråga 1-10

Postat av: Kristin

YEEEY! :D Här kommer mina frågor:

1. Har du någon gång funderat på att byta till en annan modellagentur här i Sverige, typ Mikas, Elite, Stockholmsgruppen? Men jag har hört att Synk Casting ska vara väldigt bra :)

2. Brukar du vara nervös inför castings? Och hur brukar du "förbereda dig"?

3. Vad är det pinsammaste som hänt dig? (som du vågar berätta om hehehe)

4. Hur förbereder du dig som bäst inför en plåtning?

5. Går du ofta visningar? =)

Hehehe, jag är väldigt intresserad av din modellkarriär som du kanske märker! Några av frågorna kanske har besvarats förut, i sådana fall är det bara att säga till ;)

PUSS!


SVAR:
1. Eftersom att jag för det mesta har jobbat utomlands har jag inte lagt så stor vikt vid vilken agentur jag har haft här i Sverige...Men Synk har varit väldigt bra :)


2. I början var jag alltid supernervös inför castingar, hade värsta förberedelserutinen för att känna mig redo...Hehe...Numera är det inte så stor sak för mig, är så van vid att bemöta människor vid det här laget, så det är bara att ta det lugnt och vara sig själv har jag kommit på!


3. Haha oj vilken svår fråga...Kan ärligt talat inte komma på något speciellt pinsamt som har hänt mig, skumt?! :P Återkommer med det... ;)


4. Tvättat hår, nyrakade ben och sånt, fräscha naglar, exfolierat ansikte och läppar, gärna ansiktsmask kvällen innan...En god natts sömn och en stadig frukost! :D


5. Har gått jättemycket visningar här hemma i Sverige under de modeveckor som jag har varit hemma innan jag började resa och jobba. Utomlands har jag gått några visningar, men har gjort betydligt mer printjobb :)

Bra frågor måste jag säga, kul att du är så pass intresserad! :D

Postat av: Hanna

1. Hur gör man för att få gå visning?
2. Hur lär man sig vad man ska göra framför kameran?
3. Hur går det till på en fotografering, ställer du dig bara ramför kameran och poser elr säger fotografen vad han vill att du ska göra?
4. Vad tjänar du? Vad får man vanligtvis för en fotograering?
5. Är yrket svårt att lära sig?
6. Är det agenturen som bestämmer om man ska jobba utomlands, elr hur gör man det?
:)


SVAR:
1. För det första är det bra att vara med i en agentur som kan boka jobb åt en! :) För att bli en bra catwalkmodell så fick jag runway lessons när jag började modella. Bestämde mig själv för att jag ville gå på sådana "lektioner" eftersom att jag trodde att jag skulle ha användning för det i framtiden :) Inte helt dum tanke hehe ;)

2. Det är inte någonting man kan lära sig...Det har man ju typ i sig och sedan utvecklas man hela tiden och blir mer och mer bekväm framför kameran :) Man måste älska att stå framför kameran...Och bara "leka runt"!

3.  Jag brukar oftast bara "känna av" kläderna och försöka hitta ett mood och en känsla som jag vill förmedla...Man kan fråga fotografen vad han/hon vill ha för känsla i bilderna och sedan jobba vidare utifrån det! :) Det är ju som ett samspel mellan modellen och fotografen :)


4. Det finns ingen som helst standard lön eller regelbunden lön för modeller. Men det finns mest pengar i reklamjobb, kampanjer TVC och sånt. Editorials, tidningsomslag och visningar får man nästan ingenting för... :)


5. Man måste ha ett genuint intresse för yrket och vilja bli så bra man kan bli för att kunna utvecklas tror jag...Det är nog bästa svaret på den frågan! :)

6. Det är nog olika, men oftast är det någonting modellen och agenturen bestämmer och planerar tillsammns :)


Postat av: Sofie

Vad gillar du för musik och har du pojkvän?


SVAR:
Jag gillar typ allt men det jag lyssnar mest på är alternativ rock, underground rap, reggae och så... =) Några favorit grupper/artister är Placebo, Death Cab, Modest Mouse, The Cardigans, Aesop Rock, Atmosphere, Gentleman...Bob Marley...Många hehe :)
Nää jag har ingen pojkvän ;)


Postat av: Tuva

berätta om din första plåtning

berätta om ditt första möte med din modellagenturen

hur kom de sig att du valde bort gymnasiet, var det svårt att välja?

ska du resa snart igen?


SVAR:

Har skrivit ett långt inlägg om min första plåtning under kategorin "Mina modellbilder" inägget heter "Everybody has to start somewhere..." Läs det! :D
Ska också skriva ett mer ingående inlägg om mitt första möte med agenturen i Sverige :)
För mig var valet självklart. Hade ju som sagt kommit in på mitt förstahands gymnasieval: St Görans, inriktning Mode/Design. Första dagen i skolan ringer agenturen och säger att Cape Town agenturen som jag har varit i kontakt med vill "confirma" mig för att komma ner dit och jobba. Någonting som det här var precis det jag hade väntat på under dom åren jag gick i högstadiet och samtidigt försökte bygga min portfolio. Jag har hela tiden planerat för min framtid och det här har alltid varit mitt mål och dröm. Jag tvekade inte en sekund :)

Jag ska resa igen efter sommaren! :D Of course!


Postat av: Gina

Vilka är dina tre bästa resp. sämsta sidor hos dig själv?
Vars i Sverige bor du? Det har jag aldrig fattat! :p


SVAR:
Bästa: Jag är omtänksam, ambitiös och varmhjärtad :) Sämsta: Jag är ibland väääldigt ospontan, duschar för länge och har kort stubin :P Haha... :)
Jag bor söder om södermalm i Stockholm hihi :P Har faktiskt aldrig skrivit ut exakt var ;)


Postat av: millis

vilken skola har du gått i, och har du tänkt läsa några gymnasiekurser senare, eftersom du inte går där nu?
vad gör du när du inte är ute i världen? har du mycket vänner osv? jag menar, du reser ju en del, så de flesta du känner bor kanske i andra länder?
vad kan du tänka dig att göra när du inte är modell längre? arbete osv.
vem är din närmsta vän, som du haft längst alternativt kommit närmast nu?

kram


SVAR:
Högstadiet gick jag på Eriksdalsskolan. Att studera vidare är något jag får se om jag bestämmer mig för senare i livet, just nu håller jag på med precis det som jag vill och älskar :) Vi får helt enkelt se vad livet har att erbjuda för min del!
Många av dom människorna som jag har träffat på i mitt liv som jag verkligen gillar har jag träffat när jag har varit utomlands och jobbat... :) Har kvar mina närmsta vänner här hemma. Jag är också en person som gillar att vara mycket för mig själv, har alltid så mycket projekt på gång och alltid någonting att fixa med!
Jag har redan hunnit med att vara stylistassistent medan jag fortfarande gick högstadiet, det var väldigt intressant och lärorikt. Annars vill jag själv öppna en egen modellagentur någon dag, öppna en hälsorestaurang, jobba som modefotograf...Har massa mål och drömmar! :)
Svår fråga...Min mamma är nog min närmsta väl, hon vet allt om mig, står alltid på min sida...Jag kan skratta med henne, gråta med henne...Hon är den som förstår sig på mig bäst.


Postat av: Nyfiken

Hej Emma. Vilken fin blogg! Har du några syskon. I så fall också inom modebranschen eller?


SVAR:
Hej och tack! :D Jag har en storebror, världens bästa, som är 3 år äldre än mig, född 1988 :) Han jobbar inte inom modebranchen, men det dröjer inte länge innan någon agentur kommer nappa upp honom, han är världens vackraste... :)


Postat av: Elina

vart och när blir nästa modellresa av? :D
har också fått intrycket av att du gör mer print jobb än runway? hur är det egentligen? :)


SVAR:
I slutet av sommaren, kika in på bloggen lite då och då för att stanna uppdaterad ;) Hehe!
Eftersom att det nästan bara är visningar under modeveckorna i respektive städer/länder så blir det automatiskt så att man gör mer printjobb än visningar ;)


Postat av: Carolina

hur var första gången i new york? om du har varit där;)
hur länge bodde du där? hur bodde du?

hur kommer man på alla poser framför kameran?
var det obekvämt första gången framför kameran?
hur gjorde du?
hur kändes det första gången du skulle ut i världen på en modellresa?


SVAR:
Jag har inte varit i New York ännu! ;)
Jag har alltid ÄLSKAT att så framför kameran, så alla rörelser/poser kommer naturlig eftersom att jag bara tycker att det är oerhört roligt :)
Kan inte riktigt beskriva känslan - Men kortfattat så kändes det HELT overkligt, magiskt roligt och super, super spännande!!


Postat av: anna

Hur mycket har du tjänat i pengar som max på ett modelluppdrag/jobb?


SVAR:
Vill inte säga en summa här på bloggen, sånt vet bara min mamma och pappa :) Men det mesta jag har tjänat på ett jobb var för en TV commercial som jag gjorde i Cape Town!

Det var första delen av era frågor!  :) Andra hälften kommer imorgon! Verkligen många bra och kloka frågor hade ni skrivit!


Beauty

Det är alltid kul när man får syn på fantastiska manliga modeller! Kolla bara in den här killen, Dominique Hollington...





What's up

Okej, tänkte att jag ska dela med mig lite av de närmsta framtidsplanerna!
Min plan har varit och ÄR att vara hemma nu i sommar. Invänta bilderna från mina senaste plåtningar och sedan planera mina nästa karriärsdrag riktigt väl. Ska spendera några veckor på mitt lantställe på Fårö, vila upp mig, njuta och sedan bege mig ut i världen igen och jobba.
Min agentur i Cape Town vill att jag ska komma dit och jobba i början av deras högsäsong vilket betyder i slutet av vår sommar.
Fick också helt oväntat ett erbjudande av en agentur som jag har jobbat med om att åka till Bangkok och modella nu i augusti. Allting betalat, resa tur & retur, boende, fickpengar, setcards med mera. Den här agenturen har väntat på svar från min sida men jag har inte riktigt vetat vad jag skulle säga eller göra.
Det som jag hela tiden har tänkt och velat sedan jag kom hem från Hong Kong är att invänta alla nya bilder och sedan se vad som händer och dyker upp utifrån dom. Så idag pratade jag med agenturen som hade Bangkok erbjudandet och sa att jag helt enkelt kommer göra på det viset som planen var från början - Vänta på bilderna och sedan se vilka agenturer och erbjudanden som kommer utifrån dom. Precis som jag vill ha det! Är säker på att det kommer hända en massa spännande grejer nu inom den närmaste framtiden.

Jag har några stora grejer på gång... :) Och jag är närmare mina drömmar än jag någonsin har varit förut!

Stay tuned!

Nu är det dags igen - För en frågestund!

Nu är det riktigt länge sedan jag hade en frågestund här på bloggen! Vilket betyder att ni lär ha en massa frågor på lagret som ni bara väntar på att få besvarade?! Haha, skämt å sido... :)

Men hur som helst. Fråga vad ni vill! Vad vill ni veta om mig? Vem är jag?! Fråga helt enkelt allt ni undrar över så ska jag sammanställa svaren till er efteråt i ett (eller två?) inlägg beroende på hur många frågor som kommer in!

Vem är jag och hur kom jag dit där jag är idag...Let's find out... :)


Fields of gold...




 

Backstage pictures from yesterdays crazy shoot!

Blev en lång dag av plåtande igår! Från 9.00 till 21.00, 12 timmar...Puuh, det kallar jag heldag haha! :D Men guud så roligt vi hade det! Dagen var fylld av skratt, glada ansikten och framför allt fantastiska bilder, som alltid när vi jobbar ihop!!! 
Temat var som sagt indian vs cowboy men en liten twist...Tror att serien kommer bli sjukt snygg! :)
Resultatet är klart inom en månad och fram tills dess får vi nöja oss med dessa backstagebilder som visar lite vad som hände under dagen...

Jag och fantastiska stylisten Anna innan vi ska börja plåta första uppsättningen av indian temat...

Hela gänget! Från vänster, stylisten Anna, Jag, fotografen Nina och Makeup/hårstylisten Elva...Killen som tog den här bilden på oss var Ninas fotoassistent för dagen, Patric, en jättegullig kille som också var till stor hjälp under dagen... :)

Studion är uppriggad...

Sminkbordet där duuuktiga Elva har alla sina magic pencils uppställda...

...Hjälp Elva attackerar mig med sin fondationborste! Haha...!

Igen...Haha :)

Anna står och funderar över kläderna och styligen...Anna är verkligen en otroligt begåvad och duktig stylist!

Ett av dom väldigt många fantastiska armband jag hade på mig under dagen från coola märket Crazy Chicks, som specialdesignade smycken till oss för den här plåtningen!

På tal om crazy...! What's going on?! Haha...

Var bara jag och Anna som höll på och busa, här är vi lite mer allvarliga...Lägg märke till coola Elva i spegelreflektionen som tar bilden på oss! Hon hade på sig världens finaste svarta hellånga klänning under dagen, var som gjord för henne!

Pose! Haha... :)

Over and out

Godmorgon...Dom flesta av er ligger väl och sover fortfarande denna lördag/nationaldags morgon... :)
Jag är duschad påklädd och ska nu bege mig till dagens plåtning med fina Nina Holma i James & Perra studios! Blir en heldag av plåtande. Återkommer senare ikväll med backstage bilder och uppdatering på hur det hela gick.
Hörs senare!

En liten sammansatt moodboard från Nina som infattar inspirationen till dagens plåtning...

Colour explosion - New photos in my book!

Nya bilder kommer här från plåtningen som jag gjorde med Nina Holma för ett tag sen!
Båda två åker raka vägen in i min portfolio! 
Hoppas ni gillar dom... :)




Fotograf: Nina Holma
Stylist: Anna Hassan-Reza
Makeupartist: Elva Ahlbin
Hårstylist: Hanse Andersson
Fotografassistent: Dominic Hedgecock

Blue steel hearted in the golden sun glow - My father's jewlery

Silver, Turkoser, Bärnstenar, Spektroliter, Bergskristaller, Opaler...Min Pappas fantastiska smycken.

Nu har jag bestämt mig vad som ska vara mitt signum i mitt general appearance som modell - På castings, jobbresor och till vardags...Kort och gott - Överallt - Att jag alltid ska ha på mig min Pappas smycken! Orginalitet kommer man långt med...!
Min kära Far gör smycken på beställning och här är lite olika exempel på hans underbara smycken...








Han smider silvret och slipar stenarna själv...Så här kan stenarna se ut innan dom är färdigslipade och sitter på ett smycke...



My crib

Lite om mig och min omgivning kommer här...

Jag är en person som gillar Buddah prydnader och orientalisk inredning...

Jag är en tjej som äger alldeles fööör mycket smink och smycken som jag...Typ aldrig använder. Men jag kan faktiskt försvara mig med att jag nästan har fått allt det här sminket på jobb - Har alltså inte slösat och köpt allt själv eftersom att jag inte använder smink...

Smycken...

Jag är äger många, många modetidningar...Och det här är bara några av dom...(var god notera, några).
Hehe...

Jag har en fin grön utsikt från mitt sovrum... :)


Då vet ni lite mer om mig i alla fall!
:)

Creature of nature

Fick syn på dessa bilder på nätet - Wow! Ganska så spektakulära måste jag säga...!
Bilderna kommer från Vogue Brazil och modellen är Isabeli Fontana...






Ahh, jag längtar så efter att få mina nya bilder från dom senaste plåtningarna som jag har gjort!
...Dom borde trilla in på mailen nu i veckan, stay tuned!
:)

A Lack Of Colour

Aj, jag får ont i hjärtat när jag hör den här låten. Egentligen inte på något dåligt sätt...Men får alltid lite tårar i ögonen när jag hör den. Brukade lyssna på den här låten med Death Cab For Cutie ganska ofta innan jag skulle sova när jag var i Cape Town...Som typ en godnattsång.
Den är så otroligt fin, även texten... :)


Demon

Hjälp! Haha...Nää så läskig är den faktiskt inte...Snarare vacker på något väldigt skumt sätt. Kan liksom inte bestämma mig om jag gillar bilden eller inte...
Fotografen som har plåtat detta lilla verk på Devon heter Nick Knight. Helt fantastisk fotograf. Bilden blev väldigt uppmärkammad då den först syntes år 1997.



...Nu måste jag göra mig klar (sätta på mig några kläder) och bege mig till dagens casting. Mamma slutar jobbet nu också och ska faktiskt hänga med, kul med lite sällskap!

Solsting

Känns nästan som jag har det...Vilken stekande het dag...Haha kan man säga så? :P...Aja.
Började dagen med en springrunda efter frukost. Skön start på dagen! Sedan åkte jag in till stan för att gå på en casting för Cheap Monday. Märket ska tydligen lansera ett glasögonmärke signerat Cheap Monday. Coolt!
Åt lunch i min ensamhet inne i stan efter castingen och begav mig sedan hemåt när jag stillat min hunger. Väl hemma bestämde jag mig för att en dag som denna måste man vara ute och verkligen njuta av solskenet...Så jag tog min Kronan cykel och begav mig ut på förorten och stans gator...Åkte runt vid vattnet i Hammarbysjöstad och Södermalm, gud så fint det är, gud så fint Stockholm är!
Åt mellanmål ute i solen när jag hade kommit halvvägs på min cykeltur för att få lite energi och sedan åkte jag hemåt igen. Lagade Tacopaj till middag och nu sitter jag här. Intressant va, haha... :)
Morgondagen bjuder på en casting på eftermiddagen. Innan den så har jag tänkt att jag ska gå förbi och hämta upp lite kläder hos Ellen, designern av Drottningen av Saba, som jag gjorde ett jobb för häromveckan. Ska få lite kläder av henne som tack :)...Det tackar jag för hehe :D

En preview från den plåtningen kommer här...

Numéro

Låt dig inspireras och fachineras...Dom här bilderna är verkligen otroligt vackra...!




RSS 2.0