Obekvämt?

Eller? hehe. Den här bilden togs på en strand där det var svarta stenar?! :O Visste inte att det ens fanns sådana stränder :) Bilden är tagen i Oktober vilket typ är en vintermånad i Cape Town. Vattnet var iiiiskallt...Och då menar jag iskallt! Den här lilla stranden låg nära ett köpcentrum som heter Waterfront...Vilket betyder att det var ganska mycket folk som stod och kollade på när vi plåtade...Aja, så är det ibland...Man måste försöka tänka bort alla människor & fokusera på det man gör! Posar :)

Here I am.

 

För alla som inte vet...

Så är supermodellen Ruslana Korshunova död. Hon begick självmord. Läste att hon hade hoppat från 9:e våningen i en lägenhet på Manhattan. Mycket sorgligt...Hennes vänner och familj trodde att hon mådde jättebra och hade inte anat att detta skulle ske. Hon har gått alla stora visningar i New York/Paris/Milano & London. Jobbat för tidningar som Vouge & Elle...Jag tycker att det här bevisar att pengar, framgång & skönhet inte är nyckeln till lycka. Stackars unga flicka på bara 20 år...Stackars mamma som inte kunde hjälpa till innan det redan var försent.

Här är hon.

Bild tagen från IMG Models.

Desert...

När jag åker tillbaka till Sydafrika för att jobba i Oktober vill jag göra en sån här plåtning! Kolla bilderna...Helt underbara.
Daria Werbowy är modellen på bilderna nedan.



Gröna ögon?

Dom här bilderna tog en jättebra och känd fotograf som heter Charl. Han jobbar mestadels i London & Paris. Hann plåta med honom down in Africa. Fick många bilder och jag kommer lägga upp alla på bloggen så småningom :)
Dessa två togs uppe på ett hustak...
Älskar att jobba med Charl...Han får en att verkligen släppa loss. Uttrycka känslor som man inte brukar göra.
På dom här två ser det ju nästan ut som jag har gröna ögon hehe. Jag som typ har så mörkbruna ögon man bara kan ha!
Han tog också bilderna som jag har i inlägget "Emma, rockstar!!". Check it out under kategorin Modellbilder vett jag :)




Spring...

Idag var jag ute och joggade...Alla som känner mig vet att jag älskar att springa. Känslan när man springer är...Frihet. Man sätter i hörlurarna med sin favorit musik i öronen och stänger ute resten av världen. Att springa får mig att må bra, att springa får mig att återhämta mig. Den enda gång jag verkligen kan höra mina egna tankar är när jag är själv ute på min runda. Jag älskar att springa när det är riktigt varmt ute och när solen gassar. Då var Sydafrika perfekt. Jag brukade vara ute och springa där när det var 35 grader och stekande sol ute. Med havet precis bredvid mig. Gnistrande blått...Oändligt. Alltid när jag hade kommit till hälften av rundan satte jag mig ner i gräset och bara kollade ut över vattnet. Satt så i några minuter och tänkte på att någonstans där över det stora havet långt borta fanns min familj & vänner. Långt borta...Sen reste jag mig upp och fortsatte springa...

Så här såg springvägen ut.



Idag lyssnade jag på MC solaar, Flypside, Jason Mraz, Lady GaGa, Paramore, Ida Corr, Meiko, Adam Tensta & The Killers.

Efter en plåtning

Gillar verkligen den här sminkningen...Bilden är tagen efter en plåtning i Sydafrika. Jag vill också lära mig att sminka sådär!


Glamorous?

Det här ser ju ganska glamoröst ut när man kollar...Men jag vet inte riktigt hur glammigt jobbet bakom bilden var haha. Jag låg på en viglande bordsskiva som låg lite halvt över en pool. Jag kunde inte lägga ner hela kroppstyngden för då skulle jag (och bordsskivan för den delen) ramla ner i vattnet. Bilden är ju tagen i Sydafrika och det här var en sån där dag när solen är så stark så att det känns som man brinner upp när man är i den. Som tur var hade jag solglasögon på mig och meningen var att jag skulle blunda på bilden också...Skönt! Men vi fick till bilden nästan direkt trots omständigheterna :) Men då vet ni att allt är inte så glamoröst som det ser ut!

Här ligger jag i alla fall & chillar :)

Bilden är tagen av den fantastiska fotografen Bevan Davids. En av mina favoriter att jobba med!

Konsert

Jag var på en konsert i Sydafrika med några andra modeller från min agentur. Gruppen som spelade hette Goldfish & var skitbra! Spelningen var ute vid vingårdarna i Stellenbosch. Vi hade med oss massa picknick och filtar och stannade hela dagen...Åt och dansade gjorde vi!

På bilden ser ni Greg, Sebastian, Grit, Rene, Jenica & Mig förstås med min chiffongklänning & jeansväst. En sån där jeansväst är nog förresten ganska enkel att klippa till själv...Jag älskar att blanda rockinga och söta kläder ihop!


Ta det lungt med vinet Rene!...Haha


Derek spelar cool eller nått :)


Marielle Kerber

Är en helt fantastisk designer tycker jag (och jag är inte den enda). Hon har vunnit Svenska Guldknappen och jobbat som designer i ca 20 år tror jag...
Jag fick äran att plåta hennes vår/sommar kollektion i Sydafrika. Det blev en heldag ute på en farm. God lunch fick jag också :) Stilen var väldigt romantisk och drömmande.

Det enda som inte var så bra var att jag hade fått spindelbett natten innan...På hela kroppen!! Hur läskigt är inte det?! Tydligen så finns det några spindlar i Sydafrika som kan krypa runt i ens säng medan man sover och bita en så många gånger som dom hinner...haha låter helt osannolikt men det är sant! Jag & Derek räknade mina bett och kom fram till att det var 20 stycken...Dom kliade och var superröda och superstora! Men det var bara att bita ihop på plåtningen och försöka att inte klia på dom :) Men allt gick bra och när jag var klar gick jag till Farmacyn och köpte en salva som skulle hjälpa mot svullnaden.

Här är några av bilderna. Finns också på Marielles hemsida, www.mariellekerber.com

Och min favoritbild från plåtningen har jag i ett annat inlägg, "For when you are afraid" Kolla in den!

Väldigt old school moviestar över den här...


Solnedgången i Afrika! Så vacker...


Nere i det djupa gröna gräset!


Utanför castingen står...

Jenica & dansar :) Schysst utsikt från en casting va?? Jag och Jenica satt utanför castingrummet på en gigantisk balkong och väntade på våran tur...Det är dagen efter vi hade varit & shoppat kläder till Jenica :P Hon älskar att blanda helt galna färger med plastiga smycken haha.

Castingen var för något Tyskt bikinimärke så vi var tvungna att ha bikini på oss under kläderna...Sedan när det var ens tur att gå in till kunderna var det bara av med kläderna! Hehe, nää men dom måste ju se om man har en passande kropp för deras märke :)





Ni ser bergen i bakgrunden av alla hus...Dom kallas Taffelbergen. De är typiska för Kapstaden. Jag har varit på toppen av dom! :D Det finns en "hiss" som går dit upp som heter Cable car.

Alltid först

Den här bilden på mig blir alltid framsida till allt...Har den som framsida på mitt Setcard, mina agenturer har haft den som första bild...Den togs när jag bara var 15 år men funkar fortfarande. Den är också första bild i min portfolio. Som första bild i sin bok är det bra att använda en ansiktsbild, ofta en ganska naturlig. Man måste ha en bild som ger ett bra första intryck till kunden. Någonting som man tycker reprenseterar en som modell.

Att vara topless på den här plåtningen kändes faktiskt helt okej...Fotografen som tog bilden var en tjej som heter Vanessa. Hon är supersnäll och skitduktig fotograf! Jag tror att det är viktigt att känna sig bekväm med fotografen som man tar bilder med, det syns alltid annars i ögonen om man inte är det.


Memories of a geisha

Är helt klart en av mina favoritfilmer! För er som inte har sett den föreslår jag att gå till närmaste videobutik direkt. Helt fantastiskt vacker film...
När jag skulle ta några bilder i Sydafrika som var inspirerade av just den filmen blev jag superglad!
Jag fick ha på mig en jättevacker Kimono med ett rött brett skärp knutet hårt runt midjan...Håret var uppstatt...När det kom till sminket så fick jag först bara en grund med fontation och puder. Efter det började maketjejen måla i ansiktet med svart flytande eyeliner...Ungefär som om hon målade en tavla i mitt ansikte :) hehe

Dom här bilderna tillhör några av mina favoriter i min portfolio...




Smile...

Måste du göra när det kommer till katalogjobb. Bilderna från katalogjobb är väldigt kommersiella och oftast sånt man absolut inte kan använda till sin portfolio. Det som är bra med katalog jobb är att man får bra betalt. Det är alltså bra om man gör kataloger iband så att man får pengar...Och sen kan man göra editorials som man nästan inte får någon betalning alls på men istället helt fantastiska bilder till sin bok!

Här är några bilder på mig från Josefssons/Bruuns bazaar.




Jennifer Lopez?

Jag har ju som sagt släkt i Sydafrika. En av mina kusiner där är en tjej i min ålder...Hon bor ute i förorten i Kapstaden och går även i skolan där.
Hon hade varken träffat eller ens sett en modell i hela sitt liv! Så när vi träffades var hon jättenyfiken på att kolla i min portfolio.
Hon bläddrade igenom min bok tills hon kom till dom här bilden, då hon utbrast..."Du ser ut som Jennifer Lopez"!

Vad kan vi konstatera...Jennifer Lopez är i alla fall någon som man känner igen världen över!




Everybody has to start somewhere...

Det var länge sedan nu...Min allra första plåtning...14 år gammal var jag. Det var ett litet tag efter jag hade kommit med i min agentur i Sverige som jag skulle till studion för att plåtas för första gången. Det var en test och bilderna skulle upp på agenturens hemsida. Jag kommer ihåg hur mycket jag såg fram emot plåtningen och hur spänd jag var på att se resultatet!

Fotografen som tog bilderna heter Angela, världens bästa Angela...Supersnäll tjej som vet hur man ska göra för att få modellen att känna sig bekväm framför kameran.

Jag kom till studion och fick sminket fixat. Igen foundation, bara lite skimmerpuder...Guldfärgad ögonskugga, ingen mascara...Guldiga läppar punkt. Inte mycket smink med andra ord. I håret fick jag två stora flätor. Jag kände mig som en liten indian flicka, som en liten pocahontas.
När vi skulle börja fota så fick jag sätta mig på en pall. Jag satte mig med sidan av kroppen vänd mot kameran så att jag kunde kolla fram över axeln som jag hade sett att tjejerna i mina favorit tidningar gjorde.
Det kändes ovant med belysningen som var riktad mot mig...Och blixtarna som gav ifån sig ett så vitt ljus efter varje gång en bild togs...Men jag älskade varje sekund av det...Varje, varje sekund. Det var som att jag hade längtat efter att vara just där, just där framför just den där kameran.
När allt var klart gick jag hem...Jag längtade, längtade sååå efter att få se resultatet.

Någon vecka efter när jag klickade mig in på agenturens hemsida så låg jag där...På agenturens första sida!! Mitt ansikte täckte en stor del av första sidan med rubriken New Faces. Jag blev helt bländad...Det var helt overkligt att det var mitt ansikte som jag såg där, där på en modellagenturs hemsida. Men så var det. Jag ringde min mamma och pappa direkt...Båda var på jobbet. Pappa gick in på sidan medan jag var kvar i telefonen...Oj...Sa han. Han lät förundrad...Vad vacker du är...

My start...




For when you are afraid

It's only fear that makes you run


It's only fear that makes you stay


No guts, no glory


I have to face my fear


Better afraid than blind to my fears


If you always do what you always have done, you'll only have what you have now


There is nothing to fear but fear itself



Hittade texten i en bok...Kändes upplyftande idag.
Bilden visar mig för Marielle Kerbers vår/sommar kollektion, plåtad på en farm i Sydafrika.


Helt plötsligt fick man reda på...

sin bakgrund. Ända sedan jag var liten så visste jag att jag har en morfar som är från Sydafrika som min mamma bara har träffat en gång...Vi hade bilder på honom som tydligt visade att han hade en blandad bakgrund, men ingen visste vart hans föräldrar kom ifån. Min mamma blev adopterad när hon var nyfödd. Hennes utseende har alltid visat att hon är allt annat än bara Svensk...(Vilket hennes mamma är). När vi nu åkte till Sydafrika kunde vi äntligen ta reda på hennes bakgrund. Det visade sig att min morfar är Portugis, Malay, Spansk, Indisk och Svart!
Inte så konstigt att folk har frågat mig i hela mitt liv hur det kommer sig att jag ser så blandad ut! Har fått höra allt, om jag är från Hawaii, Brasilien, Japan, Kina, Thailand, Spanien, Portugal och till och med om jag är Eskimå?!
Men nu vet jag äntligen varför jag har dom där sneda ögonen och den ljusbruna hyn... :)


Excuse me while I kiss the sky...












Jumping

Det här med att hoppa medan fotografen försöker fånga det på bild är inte det lättaste...Ändå är det ofta sånt man får göra på plåtningar. Det här är den första gången jag blev ombedd att hoppa upp i luften...Fotografen sa bara "start jump Emma" och det var det som jag gjorde! Det kändes lite trögt i början, men sedan kom man in i det och prövade göra olika poser. Väldans roligt är det iallafall! :) Ansiktsuttrycken kan också bli väldigt coola när man är uppe i luften...




Trendigt med bar mage



Nu är det tydligen trendigt att visa magen igen på stan...Kan se relativt snyggt ut om man gör det på rätt sätt. Men jag måste nog säga att det är en väldans svårburen trend!

Här är en bild på mig från Diana Orvings visning på modeveckan.

Rubriken lyder "Dags att visa magen igen". Haha lite komiskt för att anledningen till att jag visade magen där var för att byxorna var förstora och att vi inte hann göra någonting åt saken! Diana borde ju tacka mig, jag skapade iallafall en ny trend ;)

Setcard

Setcard är det man lämnar till varje kund när man är på en casting eller go see. Setcard kan även kallas compcard. Det är som en "sammanfattning" av modellen. Där de bästa bilderna från modellens bok är tillsammans med modellens mått. Agenturens kontakt uppgifter står också med. Så om kunden är intresserad av att boka modellen så vet han/hon vem de ska ringa.

Så här ser framsidan av mitt förra setcard ut:


Don't interact with baboons!

Hur knäppt är det inte att se en sådan här skylt där du har tänkt att äta picknick?! Jag och mina europeiska/amerikanska vänner fick oss ett gott skratt när vi såg det här...
Kom ihåg det, don't interact with baboons! Om du nu någonsin har funderat på det :P
Vi slog oss ändå ned där för att äta vår picknick och kolla solnedgången...


Här håller vi på med lite cirkuskonster haha :)


Look like you are depressed and been taking drugs!

Det var så fotografen sa till mig när jag plåtade dom här bilderna! Lite svårt för mig att se ut som det tänkte jag...Har aldrig rört en drog i hela mitt liv...Jaja, det är sådana knäppa saker man måste försöka leva sig in i ibland på modefotograferingar! Speciellt när man gör editorials kan det vara ganska extrema poser...Men det är alltid kul med en utmaning, att gå utanför sin bekvämlighetszon!



Tittuuut :)


Vem säger att modeller inte äter??

När man låter en kille som är uppvuxen i West Virginia laga mat åt en så blir det en stor stek, vitlöksbröd, pasta a la Derek, ostsallad och chokladtårta! Mums!! Små portioner var det inte heller!
Här är vi alla finklädda inför middagen! Samma dag som jag hade fått håret klippt också :)


Sean, Jag, Sebastian, Alesandra, Elena och Andrew.



Det här är vad jag kallar riktig mat....


När man har sprungit runt på castingar hela dagen så...

Sätter man sig bara på trottoarkanten...hehe. Hade så himla ont i fötterna efter 5 castingar och obekväma högklackade skor så att jag var tvungen att sätta mig ner! Det är därför man aldrig ska glömma att ta med sig ett par flip flop eller sneakers att byta om till emellan castingarna!



Här sitter jag med min portfolio och återhämtar mig :)

Dog face

Så här snyggt stylad kan man bli om man går Bea Szenfelds visning! Alla modeller hade olika masker på sig...Jag fick bli en hund hehe :) De två små hålen för ögonen var sååå små att man knappt såg någonting...Kändes ungefär som att gå med stängda ögon på en catwalk! Man såg varken början eller slutet på podiet!
Ändå så var det en superkul visning att vara med i, Älskar Beas galna ideér!


BTW outfitten finns ute i butik nu...Är vår/sommar kollektionen!

Scary!....

Jag och Derek fick möjligheten att plåta tillsammans med en fotograf som heter Sean Penhall...En jättesnäll kille från Kanada...Lite läskigt med en "intim" plåtning med en kille...Det var bara att lägga på sin skådespelarsida och göra det bästa av situationen. Här är resulatet...

 

Derek....:)

Efter jag hade bott med Jenica i en månad skulle hon till Milano för att jobba...Det kändes jättetrist att hon skulle åka...Samma dag som jag fick reda på att hon skulle åka så fick jag också reda på att jag skulle flytta ihop med en kille från min agentur, Derek. Det visade sig att Derek skulle spela en större roll i mitt liv än jag trott...Vi bodde ihop i ca 2,5 månad...Typ den bästa tiden i mitt liv tror jag. Derek är en helt fantastiskt männinska på 23 år som bor i New York...Det var hans första resa med jobbet och vi hade verkligen superkul tillsammans. Mycket prat och skratt blev det :)
Han var den som kom med tårta på min födelsedag och den som tröstade mig om jag kände mig ledsen...

Hur många killar träffar man i livet som säger "jag älskar dig" och menar det på ett storebrors vis?

Emma, rockstar!!

På den här plåtningen fick jag hoppa och skutta i obekväma högklackade skor...Men vad gör man inte för några coola bilder ;) Fick också håret färgat rött!


"Extra familj"

När man är i ett främmande land utan sin familj och vänner så är det skönt att man har en "extra familj"...En stor bunt av modeller var vi som alltid höll ihop!!


Smile! :D


Kort hår?!

När jag hade varit i Kapstaden ett tag så ville agenturen att jag skulle klippa kort hår. Mitt hår som var relativt långt och mörk brunt skulle bli en honungsblond bob!! Jag var lite osäker först...Men några dagar senare så satt jag i frisör salongen med min bokare och såg de bruna lockarna falla...Det var en stor förändring! Tog några veckor att vänja sig vid det nya håret. Mina vänner trodde först att jag hade en peruk på mig :P Konstigt hur beroende man är av sin hårman...Kände mig nästan lite som en kille innan jag hade vant mig..hehe..

Det här är en av de första bilderna på mig med det nya håret!

Climbing mountains!

Jag och några modellkompisar gjorde lite bergsklättring upp för ett jätte stort berg som heter "Lions head". Tog ungefär 1,5 timme att ta sig upp och 45 minuter ner. Ganska så fin utsikt va? :)

Hem och fira jul i Sverige..

Den 17 December så bar det hem till kalla Sverige för mig och mamsen. Det bestämdes att jag skulle åka tillbaka till Sydafrika själv efter jul och fortsätta jobba.
Det kändes skönt att vara hemma och träffa familjen lite...Åt god julmat och låg och slappade :)
Den 4 Januari gick mitt plan igen till Afrika..Det var spännande att vara på egen hand den här gången.
Efter ca 14 timmar så var jag där igen! Stålande sol som vanligt var det ute..

Jag och en annan tjej från min agentur fick dela lägenhet. Vi bodde i en 2:a tillsammas. Jättefint ställe med en innegård där det fanns en pool.

I resten av lägenhets byggnaden så bodde 8 andra modeller från min agentur. Alla från helt olika delar av världen (Brasilien, Kanada, New York, Tyskland och Ryssland).

Vi hade jättekul ihop...Spenderade hela dagarna tillsammans, gick på castingar, lagade mat, solade & badade...Det fanns alltid något att hitta på.

Bevan Davids part two

Som sagt jobbade jag ihop med Bevan Davids två gånger till efter våran första plåtning. Det här plåtades utomhus nära ett område som heter Camps Bay. Det var stekande sol och 35 grader ute...Kändes som jag skulle brinna upp! Haha :)

Vart är släkten?


Min morfar är ursprungligen från Sydafrika så när jag av händelse var där för att arbeta så kom det ju som en självklarhet att leta upp släkten...Jag och min mamma visste redan innan vi åkte dit att hon har en syster och en bror som bor i Kapstaden, men som hon aldrig varken har träffat eller pratat med.
Vi gick till folkbokföringen för att se om deras namn var registrerade där och det var dom också...Inte så långt efter det så var vi i deras hus och åt middag! Konstigt hur allt kan bli...


Bilder från den första plåtingen i Sydafrika...

Första plåtingen jag gjorde i Kapstaden var med en fotograf som heter Bevan Davids...Jag var lite närvös när jag var i bilen påväg till hans studio. Det var första gången som jag plåtade med en fotograf som pratade engelska. Trots det så gick det bra att jobba med honom och språket blev inte något problem.
Det blev till och med så att vi jobbade ihop två gånger till efter det...
Här är bilder från den första plåtningen!



Kapstaden, Sydafrika

Modellandet började på allvar när jag skulle ner till Sydafrika för att jobba. Hade väntat länge på att få åka utomlands och jobba och när 16 år var fyllda kunde det äntligen bära iväg...
Fick veta att min agentur i Kapstaden ville att jag skulle komma ner i Oktober 07 och stanna till slutet av December. När min mamma fick höra det här ville hon självklart åka med för att kolla så allt var okej, boede, kolla agenturen och leta lite släkt och så...Då bar det av för min kära mor och mig, ända ner till slutet av Afrika..När vi kom fram till Flygplatsen i Kapstaden så mötte agenturens chafför oss. Han körde oss till en av modell lägenheterna där vi skulle bo under en period.

Massa castingar blev det + testplåtingar för att bygga boken...Intensivt var det..På varje casting man gick till så var det ca 200 modeller som konkurerade om samma jobb. Som tur var så fick jag en bra start och bokade ett jobb på den första castingen jag gick på.


Här är utsikten från modell lägenheten...Det var helt fantastiskt vackert!


Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min blogg!
Jag heter Emma och är 17 år gammal.
Jag jobbar som modell på heltid sedan ett år tillbaka. Jag har precis kommit tillbaka till Sverige från jobb i Sydafrika och tänkte att det är dags att dela med mig av mina upplevelser! Här kommer ni få läsa och se bilder på mina modellresor runt om i världen. Ni kommer också såklart få se backstage bilder från plåtningar och modevisningar. Helt enkelt ta del av mitt vardagsliv!


RSS 2.0