Paulina Porizkova

Ni känner igen henne som en av the judges i Americas Next Top Model.
Här är en bild på henne back in the days...Typ 20 någonting år sedan...När hon modellade. Så otroligt vacker bild!
Hon är även författare till en av de bästa böcker jag någonsin har läst!


Black


En "dagens"

Klänning och sandaler från Asos, väska DKNY, örhängen och halsband från Indiska.

Idag var det riktigt soligt ute som ni kan se! :)


Sol och värme!

Idag gick jag upp tidigt...Som ni (vet?) så är det lördag morgon här i NZ! Har redan ätit frukost och varit ute och sprungit. Solen skiner...När jag sprang kändes det nästan som en ljummen svensk sommardag...Väldigt mysigt. Blundade lite och drömmde mig bort...Eller hem rättare sagt...!
Idag har jag en casting vid fyra tiden. Japp...Ibland kan det vara castings till och med på helgerna. Men väldigt sällan :)
Sedan i kväll ska jag vara barnvakt åt Marcus...Ni vet agentur ägarens son.
Men fram till fyra ska jag ta det lungt...Sitta ute på balkongen och läsa...Aa ni vet :) Myspys.

Okej...Är så stolt över min otroligt snygga middag som jag gjorde igår kväll. Var bara tvungen att lägga upp en bild!
mozzarella, grädde och spenat fyllda paprikor i ugn...Mums!

En gigantisk tomte uppsatt på en byggnad inne i stan som jag såg i Torsdags... :)

Inne i stan...

& mer... :)


Frukost

Frukosten sägs ju vara det viktigaste målet på dagen...Det håller jag nog med om. Eller jag är i alla fall som mest hungrig på morgonen när jag vaknar :) Det här är min nuvarande favorit frukost...Bara så gott!

3 uppskurna frukter med lite hallon på en tallrik + 2 kokta ägg med salt vid sidan av. Riktigt gott och nyttigt!
Eftersom att dom flesta människorna äter typ samma frukost varje dag som rutin...Vad äter ni? Intressant och höra? :) Kanske någon har lite frukost tips hehe...? :)

Nytt!

Från Topshop som väntar på mig hemma i Stockholm när jag kommer den 13:e December!

Älskar dom här ankelskorna...Dom kommer komma till bra användning!

Och den här oversizade toppen. Köpte den i en storlek för stort...Tänkte att jag ska försöka använda den som en klänning!

Känner mig nöjd... :) Skorna är bra castingskor också...Enkla och höga!

Ööh va?

Idag vaknade jag på morgonen av samma sak som jag gör typ varje dag...Oväsen utifrån...Har inte kommit på vad det är för ljud som jag hör varje morgon...Bebisskrik? Folk som bråkar?...Nej...Idag fick jag mitt svar. Det visade sig att mina Indiska grannar nämligen har hönor nedanför mitt fönster ute på gården! Haha hur otippat är det liksom!? Hönor...Ovanligt? :P Jag har i alla fall inte bott granne med någon förut som har hönor kan jag säga... :)

Nu är det bara två veckor och en dag kvar tills jag åker hem till Stockholm! :D Längtar!

I just can't get enough!

Vogue omslag! Fantastisk inspirationskälla! Både nu och då...Och när jag säger då...Vad sägs om att ett av dessa omslag är från 1963. Och fortfarande fantastiskt. Samma år som min pappa föddes faktiskt! :)

Kate 1998.

Helena 1997.

Jean 1963.

Twiggy 1974.

Louise 2005.

Linda 1999.


Louise Pedersens omslagsbild är bara för vacker för att vara sann! Jag älskar känslan i den bilden...Och sedan gör ju inte det vackra havet i bakgrunden saken sämre...!

Don't make me cry...

Kommer ni ihåg dom här bilderna från Americas Next Top Model! När Tyra Banks herself plåtade modellerna...Gillar verkligen dom här bilderna starkt...Riktigt vackert och konstnärligt!


Och kommer ni ihåg Jade? :P Tjejen med det stooora självförtroendet! Träffade faktiskt henne på ganska mycket castings i Sydafrika...Intressant att se henne i verkligheten!

Frågestund!

På begäran :)
Nu är det dags igen! Nu har ni chansen att fråga vad ni vill om mig! Vem är jag egentligen???
Ska göra ett inlägg sedan med alla svar!
Så varsågoda att ställa era frågor och funderingar :)

Hur gick den här lilla bruttan egentligen från detta......


Till detta...?

:D

Fakta!

Det är ju alltid bra att ta reda på så mycket som möjligt om stället man ska åka och modella på...Här är lite fakta som jag hittade angående modellmarknaden i Hong Kong. Intressant läsning...I alla fall för mig som ska dit och jobba! ;) Hittade den här faktan på en sida där man kan se frågor och svar om olika modellmarknader...Fanns angående Tokyo, Milano och många andra också! Alla frågor är besvarade av modellagenturerna på respektive ställen.

Modelling in Hong Kong

Jobee Yoshizawa - July 2006

What types of models work best in Hong Kong?

Slim Models, age 16-24.

  • Eurasian models work well in all type of jobs.
  • Brown hair is good for commercial.
  • Blonde hair models must have a strong book and show experience.

    General measurements:
    Bust: 81-86 cm (32" - 34")
    Waist: 59-64 cm (23" - 25")
    Hips: 84-91 cm (33" - 36")

    Hong Kong is known as one of the only markets where models can work with several agencies. Is that wise?

    Foreign models should choose the option of having only one agency in Hong Kong. It is the professional way to model in Hong Kong. Also it is important to be legal and have the appropriate visa.

    Is there a lot of opportunity for English language tearsheets??

    Eighty percent of the magazines are in the the Chinese language, so a model will most likely be getting tear sheets in Chinese.

    What type of attitude should models adopt?

    Models should have a pleasant, positive and professional attitude. If the model is too quiet or too aggressive it will be difficult.

    Do Hong Kong agencies provide guarantees?

    Usually not, but it depends on the model and their experience.

    Anything else?

    The agency will apply for a working visa after the contracts have been signed by all parties.

  • Det är inte...

    Sol varje dag här på NZ...Som idag till exempel. Regn och blåst. Det är knappt så att man har någon som helt lust att gå ett steg utanför ytterdörren. Aja sitter och äter frukost så jag kan i alla fall stanna inne ett tag till :)
    Sedan är planen att gå förbi agenturen. Köpa julklappar? Har ni där hemma börjat med julshoppingen ännu? Eller kanske redan hållt på ett tag? :)...Sedan blir det mataffären och att försöka hitta något smarrigt lunchställe...

    Vad passar att ha på sig en sådan här regnig och blåsig dag...Typ regnställ haha...Det är det som skulle behövas! Men det blir förmodligen läderjacka, tights och ankelboots. Och paraply!!! :)

    Hörs!

    Bruna Tenorio caught on 2 polaroids



    Bruna är en av mina favorit modeller just nu. Tjejen kommer från Brasilien är är allmänt cool och vacker som en dag!

    Fortfarande vänner!

    Jag och min kompis Josefine har känt varandra i 15 år! Vi har bott på samma gata lika länge :) Tycker att det är lite fantastiskt hur man kan behålla vänskapen så länge...Även fast man förändras och utvecklas som personer.


    Mamma Emma :) Haha gulligt...

    Pratar med Jossan på Skype minst en gång i veckan när jag är ute och reser...Blir massa skvaller om allt och inget. Det komiska är att vi kan sitta och snacka skit i flera timmar utan att tröttna...Haha :) Ska bli kul och träffas igen nu när jag kommer hem!

    VS backstage

    Världens mest omtalade visning! Alla vet vilken jag pratar om...Victoria Secret! Här är lite bilder på VS bruttorna innan showen som ägde rum i Miami i veckan.





    Vilken VS tjej gillar ni mest?...Och har showen varit på Svensk Tv i veckan förresten? :)

    Testing testing...

    Att göra testplåtningar är något som man aldrig slutar göra som modell. Även om man har en full bok med jobbbilder så är det alltid någonting som behöver uppdateras eller testas. Till och med världens toppmodeller gör testplåtningar ibland!
    Testplåtning...För er som inte vet. Är när man gör ett gratis projekt tillsammans med en fotograf eller ett helt fototeam. Och det som alla vill få ut av det är bara bilder till sina portfolios...Som i sin tur sedan kan leda till jobb såklart. Så det kan vara att man saknar något i sin bok som man behöver för att göra den ännu bättre.

    Nu när jag kommer hem till Stockholm i några veckor har jag lite testplåtningar inplanerade. Vill göra min bok så stark som möjligt innan jag åker till Hong Kong!
    Sitter och försöker fundera ut vad jag behöver för nytt i min bok. Letar inspiration på nätet och försöker helt enkelt bestämma vilka slags teman jag skulle vilja fota. Riktigt svårt är det...Men det går framåt :)

    Så nu tänkte jag också fråga er...Det verkar ju som att det är flera av er som läser som jobbar inom modebranchen/intresserade av den. Så nu ska ni få ge lite förslag på vad ni tror att jag behöver i min portfolio för att göra den ett snäpp bättre. Vad för slags bilder...Ni får vara lite inspiration för mig idag!

    Jag har ju kategorin "Modellbilder" under kategorier där ni kan se mina bilder som jag har idag. Eller surfa in på till exempel Clyne Managements hemsida...Där har dom ju lagt upp min bok ganska bra.

    Hoppas ni har lite smarta ideér att inspirera mig med :) Skulle vara kul!

    Jag älskar det här








    Va kul!

    Att så många av er fyllde in Enkäten på bloggen! Superintressant att se lite vad ni pysslar med och gillar. Också jättekul att ni tycker om min blogg som den är :) Några ville att jag ska berätta lite mer historia angående hur jag blev modell och fick fart på min karriär osv...Det ska jag självklart göra! :) Ni får se ett inlägg om det på bloggen inom snar framtid.
    Också roligt att ni får chansen att läsa lite om varandra...Aja. Stora kramar till er mina kära och trogna läsare! <3 Ni är bäst!

    Geek


    Haha...Mina oversizade glasögon som typ täcker hela mitt ansikte. Jag = nörd.

    Såg fina blommor idag...Påväg hem från mataffären. Här på NZ går det mot sommartider och blommorna är just nu i full blom. Ganska fint tycker jag :)

    Jag har ju snackat mycket om...

    Bevan Davids. Min favorit fotograf...Helt klart den bästa som jag har jobbat med på alla sätt och vis!
    Har suttit och plockat ut mina favorit bilder av allt han har plåtat...Mycket bilder att gå igenom men här kommer några av de bilderna som verkligen visar hur fantastisk han är!









    Grekland mabye...

    Det här sitter jag och mumsar på just nu...

    Och kollar på Britain's next top model på You Tube. På TM åker dom ju alltid någonstans när dom är färre kvar i tävligen...Gissa vart dom åkte den här gången? Cape Town! Åå det är så jäkla fint...Man fick se mycket av det vackra landskapet...Vilket jag tycker va kul :) Haha dom var på ett "Fashion party"...Jag kände igen typ alla modeller som var där och festade med dom :P Alla lokala CP modeller :)

    Det kanske kommer bli aktuellt för mig att åka till Aten och modella efter Hong Kong! Greece baby... :D Det skulle ju vara kul...Speciellt att det är ganska nära hemma...Sverige. Det tar ju inte så lång tid att åka dit! Har faktiskt aldrig varit till Grekland...Någon kanske har något kul att berätta om Aten? Nån som varit där? :) Hehe...
    Agenturen heter i alla fall Fashion Cult och är den bästa agenturen i Grekland. Så det är ju också kul! :D

    Aja nu ska jag återgå till You Tube...Min bästa vän just nu. Snacka om att man är ensam... :P

    Det här tycker jag är vackert



    Tröttis

    Nu har jag vaknat. Sov 11 timmar i natt! Jag brukar typ aldrig kunna sova så länge! Är ledig idag...Så jag tänkte ta det lungt. Håller på och fixar frukost nu :) Tror att jag ska ägna dagen till att kolla på Top model på You Tube, laga mat och gå ut och spriga! Låter skönt tycker jag...Och sedan måste jag också kolla in alla mina Svenska sidor i mina favoriter så att jag håller mig uppdaterad på vad som händer där hemma...Haha :)

    Det är inne i den här lådan som jag bor! Modellägenhet...Glammigt värre va? :P

    Och uppfarten...

    Let the waves wash over you!

    Här ligger jag som jesus på korset...I väntan på att det svinkalla vattnet ska spola över mig hehe. Det var riktigt kallt kan jag intyga... :)


    Tycker ni det är snyggt?


    Mary Kates nya superblonda look? Jag tror faktiskt att jag tycker det ser ganska coolt ut... :)

    Coola polaroider

    Cool tjej. Cool agentur!


    Enkät

    Här får ni chansen att berätta lite om er själva och så! :) 7 frågor att svara på...Hoppas många tar sig tid & svara i kommentarfältet!

    1. Vad pysslar du med om dagarna?
    2. Hur länge har du läst min blogg?
    3. Vilken är den bästa låt du har hört i år?
    4. Vilken är din favoritblogg?
    5. Bloggar du själv? Var? Länka i så fall.
    6. Vad tycker du att jag borde blogga om?
    7. Önska något. Vad som helst?

    Candice och Sydafrika funderingar

    Ja hon är lika vacker i verkligheten kan jag säga...Stötte på henne ganska ofta på castings i Cape Town! Här modellar hon för Sports Illustrated.


    Gillar dom här bilderna. Har lust att ha något liknande i min bok! Man får väl hoppas på en plåtning i solen snart! :)

    Förresten så funderar jag på när jag ska hinna åka tillbaka till Kapstaden...Meningen var ju att jag skulle åka dit och jobba för min agentur där nu efter NZ. Men jag bestämde mig för att åka till Hong Kong först...Tror det är mycket bättre så faktiskt! Modell säsongen i Kapstaden när det är mycket jobb är från Nov-Maj...Efter Maj lungnar jobbtempot ner sig lite. Med tanke på att det också går mot vinter där då. Så vi får se om jag hinner dit innan Maj! Annars så får jag väl helt enkelt åka dit nästa säsong istället! :)

    Prima Ballerina



    Ser ut som en liten ballerina på dom här bilderna...Kroppsspråket är så speciellt...Jag är liksom liten och försiktig samtidigt som det är något utmanande i blicken...Det är svårt att beskriva dom. Jag tycker att dessa bilder är helt magiska...Det är som konst. Tror att jag kommer kunna kolla på dom här om 20 år och fortfarande tycka att dom är lika vackra och speciella!
    Det är den fantastiska fotografen Bevan Davids som har tagit dessa bilder. Tack till honom! :)
    Bilderna är från min första plåtning i Kapstaden :)

    Rachel Clark





    Vogue Russia. Cooola sminkningar!

    Låt dom växa!

    Ögonbrynen! Just nu plockar jag inte mina ögonbryn alls. Helt naturliga och har faktiskt konstigt nog aldrig sett bättre ut...Om det är någon som har en historia om ögonbryn så är det jag...Haha mina ögonbryn har varit med om allt...! Riktiga mardröms scenarion också!

    Till exempel. När jag gick och skulle få brynen lite ansade hos en hudvårdssalong i Kapstaden. Fin salong där jag hade varit ett par gånger tidigare och fått dom plockade...Dom gångerna hade jag blivit jättenöjd...Men inte direkt den här gången...
    Mina bryn var tjocka och fina, behövdes bara tas bort några enstaka strån som växte lite vilt. Jag sa till tjejen som skulle göra dom att ta bort ytterst lite...Att det var extremt viktigt att dom såg tjocka och naturliga ut...Också på grund av modellandet. Make up artister hatar smala och onaturliga bryn!

    Så hon började plocka...Och jag ser ju ingenting eftersom jag ligger ner medan hon gör det...Men det började kännas obehagligt...Det tog extremt lång tid och hon såg väldigt nervös ut. Jag frågade om allt gick bra...Och hon sa att det inte var några problem. Sen sa hon helt plötsligt att hon var klar. Jag kollade mig i spegeln och nästan svimmade av min spegelbild. Hon hade plockat bort HEEELA mina bryn!!! Det var bara två obetydliga ränder kvar på var sin sida. Jag var i chock...! Va har du gjort frågade jag?! Hon svarade att det hade blivit fel när hon började att hon hade råkat ta för mycket på ena sidan och sen va tvvungen att rätta till det genom att ta bort på andra...Hon stammade på rösten och blev helt röd i ansiktet...Men va hjälpte det mig?! Det var ju jag som var tvungen att gå runt och se ut som en fjortis som inte vet hur man ska plocka ögonbrynen i typ 3 månader efter det! Det var så lång tid det tog för mina ögonbryn att växa tillbaka och bli tjocka igen...När jag gick ut från hudvårdssalongen började jag stor gråta...Jag visste att agenturen skulle skälla ut mig och att  alla make up artister på jobb skulle kolla snett på mig. Fan.
    Ögonbrynen är verkligen viktiga för en modell...Och dom föredras att vara så natural as possible...
    Så sen den upplevelsen har jag slutat plocka brynen helt och hållet. Och samtidigt upptäckt att mina ögonbryn faktiskt är vackra som dom är. Jag behöver inte plocka dom...Fattar inte ens varför jag gjorde det alla dessa år innan. Helt onödigt.
    Det finaste som finns är tjocka naturliga bryn!

    Såhär ser mina ögonbryn ut idag. Tog bilden ute på min lilla balkong här på NZ :)

    Saknad

    Att sakna...Att sakna någon. Att längta...Att längta efter någon. Att se men inte kunna se. Att gå men inte känna marken...Att äta men inte känna smaken...Sakna. Sakna. Sakna. Ensamhet. Ensam. Helt ensam.

    Så här känns det ibland...Vissa dagar. Dåliga dagar. Ensamma dagar...Om ni förstår. Ibland är allt bara jobbigt. Men det går ju alltid över efter ett tag. Men jobbigt medan det pågår...Känner någon igen sig?
    Att modella innebär att vara mycket på egen hand. Klara sig själv. Göra allting själv. Mycket ensamt liv ibland. Det är verkligen så...

    Men man måste vara stark och fortsätta framåt...Inte ge upp :)...Ge upp är något som inte existerar i min hjärna. Det finns bara inte. Man måste finna styrka någonstans inombords. Man måste.

    Okej nu har jag delat med mig lite av mina känslor...Så ni vet lite om hur det kan vara. Den riktiga sidan av modellandet. Eller en av sidorna. Den negaiva sidan. Allt är ju inte bara frid och fröjd hela tiden som många kanske tror... :)


    Eva Eva Eva

    Jag tycker helt klart att Eva Mendes är en av de vackraste i Hollywood just nu. Om jag ska säga en skådespelerska vill säga... :)
    Gillar hennes långa näsrygg...Tycker det är så otroligt vackert med en lång näsa! Och hennes skarpa ögonbryn som ramar in de mörka ögonen. Snygg helt enkelt!



    Wonderland




    Ljuvligt vackert...

    God jul

    Underkläder från Topshop. Snacka om.....Glittrigt! Haha :P Men jäkligt coolt måste jag säga. Vad kan vi konstatera? Paljetter är en stor trend i modet just nu! Även på underkläder!



    Dom här oversizade trosorna skulle man ju typ kunna ha som shorts med ett par heltäckande svarta strumpbyxor och pumps. En svart instoppad blus och läderjacka...Hmm tror att det inte skulle se helt dumt ut faktiskt! Om man vågar... ;)

    Snygging!

    Andrew! Vi tillhörde samma agentur i Sydafrika och bodde i the same modellägenhet. Han är tillsammans med gaaalna Elena om ni kommer ihåg? :D Elena från Spain...Hon är riktigt cool å rolig! Aja...Andrew var det jag pratade om. Han är snygg, snygg och åter snygg. Speciellt på dom här svartvita bilderna. Skulle kunna vara en Calvin Klein ad! Underbart!



    Grabben är från Kanada!

    Tidig start!

    Jag är redan uppe! Klockan är 06.30 här på morgonen :) Sitter och äter frukost...Ska iväg på en go see vid 9.00 med en fotograf som heter Russ Flatt >> www.russflatt.com check him out :) Riktigt duktig fotograf ser det ut som. Kul å få träffa honom!
    Efter det så ska jag nog bara till mataffären och köpa lite nödvändigheter...Sånt som man måste göra!

    Aja hörs senare!

    Energikick!

    En gammal godig från en plåtning i Sydafrika. Tycker bilden funkar som en energiboost. Man blir så glad av alla fina färger! Den här bilden är helt klart den färggladaste i hela min portfolio... :) Och det är självklart min favorit fotograf Bevan Davids som har tagit den här bilden på mig!


    Exusite and petit

    Devon Aoki är ju en modell som jag är väldigt förtjust i som ni vet. Lilla Devon med sina 165 cm. Här har vi en annan modell som jag har en crush på just nu. Carmen Solomons heter hon och kommer från Sydafrika av alla ställen...Gillar ju inte henne mindre för det direkt :) Hon är också en sån där kortis på "ynka" 168 cm...Ynka i modellmått mätt!

    Jag gissar på att Carmen är en Cape Malay blandning. Samma som min morfar...Och många andra i Cape Town för den delen! Då är man en salig blandning av bland annat Malay, Portugis, Spansk, Indisk och Svart...En salig blandning som sagt! :)





    Hon är med Boss models i Cape Town.


    För er som gissade ben i tidigare inlägg!

    Så var det Kate Moss legs i bilden! Någon trodde på Amy Winehouse...Hade ju inte varit helt osannolikt det heller :) Men det var Katans spiror på bilden...Inte så jättesmickrande direkt...Aja här är i alla fall helfigursbilden från samma tillfälle.

    Snygg outfit dock som vanligt!


    I can see it in your eyes...




    Kontrakt :)

    Nu ska jag snart in till agenturen här i NZ och låna deras printer och fax...Måste nämligen skriva på Hong Kong kontraktet och faxa över det till dom idag. Har läst igenom det och jag är jättenöjd med villkoren och allt. Känns kul! Ett toppen kontrakt :)
    Ska bara göra iordning lite lunch och sen tar jag bussen in till Clyne!
    Hörs sen!
    Sov gott, till er hemma i Sverige :)


    Jag älskar dig Pappa! <3

    Idag är det Farsdag...
    Farsdag. Min Pappas dag...Min kära Pappa som jag älskar så mycket att det gör ont i hjärtat.
    Så mycket som vi har gått igenom tillsammans...Min Pappa. Min Pappa som aldrig ger upp. Som alltid finns där. Som jag älskar och tänker på varje dag. Även fastän jag är på andra sidan jordklotet finns Du...Pappa i mina tankar varje sekund. Alltid.

    Saknar dig och älskar dig...Tack för att du finns! :)


    Pappa har också gett mig mycket fina gener ;) Han är lång och smal...1,95 cm för att vara exakt! Galet lång...Och det är från Pappsen som jag har fått mina Asiatiska ögon, konstigt nog! Han är 100% Svensk men har sneda mörk, mörk blåa ögon...Världens vackraste ögon :)

    Haha ni får ursäkta mina kläder i den här bilden!...Men den är ju ändå tagen när jag var 13 år gammal och handlade kläder på barnavdelningen! :D :P Som ni ser så gillade jag rosa på den tiden! Haha...

    Glöm inte att gratulera era Pappor där ute!

    Lite inspiration!

    Utsvängda jeans! Hippie look... <3

    Metall och läder!

    Oversizad kavaj...Supersnyggt.

    Vems ben tror ni att det här är?


    Gissa...Så får ni se en helfigur bild på donnan lite senare! :)

    Pure




    Vackert och romantiskt...Oskuldsfullt och mystiskt...

    I'll be home for Christmas!

    Snart är det jul...Typ :) Min flygbiljett hem till Stockholm är bokad! Jag åker den 12:e december och kommer hem den 13:e! Det här julen kommer bli den mysigaste någonsin...Åå va jag ser fram emot den. Julpynta, baka lussebullar, sitta och dricka glögg med tända ljus...Kolla på julfilmer! Att bara sitta inne med dom man älskar och umgås...Snö och kallt utomhus...Varmt och mysigt inomhus...! Älskar julen.
    Sedan i början av januari händer det grejer igen! Hong Kong! Att jobba där ser jag verkligen fram emot! Guud va kul det ska bli. Är så stolt att jag har kommit med en så otroligt bra agentur där...Känns så tryggt och spännande...!
    Man kan verkligen inte förutspå vart livet ska ta en...Det är som att det alltid dyker upp nya möjligheter...Det tar liksom aldrig slut. Jag ser fram emot att uppleva heeela världen där ute...!



    Sex And The City never dies!

    Yeeey! Det blir en uppföljare på SATC filmen! :D Som ni vet är Sex And The City serien typ min religion haha! Älskar serien...Och även filmen var jättebra! Kul att det ska spelas in en till :) Det ser vi fram emot!


    Lakshmi Menon

    Indian beauty. Det finns inte många Indiska modeller faktiskt...Överhuvudtaget. Speciellt inte många Indiska supermodeller. Men äntligen så ha vi en tjej som är väldigt het just nu. Lakshmi heter hon...Jag tycker att hon för med sig något nytt och annorlunda jämfört med många andra supermodeller just nu. Otroligt vacker. Lite magisk nästan. Hittade just hennes ålder på internet också och hon är 27 år gammal!... Och det är precis dom senaste månaderna hon har blivit uppmärksammad av industrin. Så det är inte alla modeller som behöver vara 14 åriga små tjejer för att lyckas!



    Model.Live

    Gå in på: www.vogue.tv där finns reality dokumentär serien Model.Live. Skitbra är den. Dom kallar det "reality tv just got real" och det är just så det är. Man får se hur modellvärlden funkar på riktigt ute i dagsljuset...Inget förskönat eller tillkrånglat! Mycket sevärt enligt mig :)


    Barnvakten Emma

    Satt barnvakt ikväll åt Kim/Agentur ägarens son Marcus...En skrikig 3 åring. Jippie haha :P Det var svårt att få honom att sova kan jag säga...Utmattande. Aja fick lite pengar i fickan och nu är jag hemma så det är lungt...Tog bara hand om honom i några timmar :)
    Förövrigt så har jag fått mitt kontrakt från Hong Kong agenturen som jag måste läsa igenom och skriva på. Tänkte att jag ska göra det nu till helgen då jag har lite tid.
    ...Hjälp va trött jag är förresten haha...Måste verkligen ta och sova lite.
    Marama min bokare på agenturen här sa att dom har fått bra respons på mig från alla kunder som jag har varit och träffat...Så det är ju bra! Alla magazines här plåtar sina Vår/Sommar nummer i slutet av Nov och början av Dec...Och just nu ser det ut som att flera av dom kommer använda mig till lite olika editorials och sånt! Kuuul! :)

    I hate this part right here

    I hate this part right here...I just can't take these tears...I hate this part right here...




    Ny portfolio från Clyne!

    Finally har jag en ny snygg portfolio. Är verkligen nöjd med den här. Enkel snygg och nätt och lätt haha :) Alla agenturer i världen har ju sina egna portfolio designs...Men jag måste säga att den här från Clyne är bland de snyggaste jag har sett! Det är ju så otroligt viktigt för en modell att trivas med sin bok...Eftersom man släpar runt på den dag ut och dag in ni vet ;)

    Nya...


    Gamla...


    Historisk händelse!


    Äntligen lite förändring i världen!

    "Modekunskaper" svar!

    Oj va duktiga ni var på att gissa angående bilderna High Fashion vs Kommersiella! Spännande att se så olika svar! Snacka om att man uppfattar bilder på olika sätt... :) Det är verkligen indeviduellt hur man ser på saker och ting!

    Det var 4 personer som hade alla "rätt"...Mikael, S, En stylist och Johanna! Bra jobbat där ;) Men jag måste säga att ni alla var ganska nära...Dom flesta svarande typ bara någon fel och så :)
    Så det var alltså 1, 2, 4, 5 som är mer High Fashion och 3, 6, 7, 8 som är mer Kommersiella!

    När jag säger High Fashion menar jag Mode/Editorial/Edgy/Kreativt/Nyskapande/Extremt/Annorlunda/Konstnärligt...Sånt som ibland kan uppfattas "konstigt" av "vanliga" människor men sådant som modebranchen förstår sig på. Som om jag till exempel visar en sådan bild för min farfar kanske han bara tycker den ser underlig ut. Men om jag går på en casting hos en modetidning tycker dom att den är jättecool...Hoppas jag förklarar så att det är begripligt! :)

    Och när jag säger Kommersiell menar jag Säljande/Lättsamt/Tilltalande/Naturligt/Vackert/Enkelt/Lätt att uppskatta helt enkelt...Det är sånt de flesta "vanliga" människor uppskattar och tycker ser fint ut. Säljande till en bredare publik. Det är i sådana jobb pengarna självklart finns i. Eftersom det tilltalar fler människor...Inte lika kreativt dock :)

    Okej mycket ord att ta in! :P Hope it make sense!

    HK confirmed!

    Topp agenturen i Hong Kong, Model Management HK har nu sagt säkert att dom vill representera mig! :D Nu ska det bara bestämmas ett datum som jag ska komma dit på. Efter jul blir det i alla fall! Verkligen superkul! Hong Kong kan ni tänka er...Exiting!





    Ajuma Nasenyana




    Ajuma, en av vår tids mest framgångsrika svarta modeller. Hon är verkligen fascinerande!

    Mars

    Pokerkväll i Cape Town...Mars månad :) Röda klänningen på.


    Resten av gänget!

    Solnedgången...


    Hur bra är dina modekunskaper?

    Okej frågetävling! Jag har plockat ut 8 bilder från min portfolio...Har ni hört talas om Kommersiella bilder vs High Fashion? 4 av bilderna jag har valt ut är mer Kommersiella och 4 av dom räknas som mer High Fashion. Nu ska vi se om ni kan se skillnaden...? :) Vissa kanske tycker det här är busenkelt...Men det blir intressant att se va ni tror!
    Here we go!

    Bild 1.

    Bild 2.

    Bild 3.

    Bild 4.

    Bild 5.

    Bild 6.

    Bild 7.

    Bild 8.

    Undrar om det är någon som lyckas få alla rätt!...Jag utgår ifrån vad modebranchen anser om dessa bilder...Alltså när det kommer till vilka av dom som är High Fashion och vilka som är Kommersiella :)

    Indian flicka

    Den här väskan och diademet köpte jag på en marknad i Sydafrika! Båda är två favoriter just nu som jag använder mycket. Är helt inne på en lite bohemiska stilen för tillfället...Fransar och naturmaterial och sånt :)
    Har för mig att väskan kostade cirka 90 kr och diademet 70 kr. Helt okej priser!



    I love this

    Det här är min inspiration just nu. Det här är perfektion! Min favorit modell Devon...I en underbar modestory i Numero...Perfekt stylat! Oj oj...Vad ska man säga :)






    Det är bara för vackert för att vara sant. Min favorit editorial of the year tror jag. Och det är inte dålig kritik från någon som mig...! :D

    Filmen The Holiday!

    Åh va underbar den var! Såg precis klart på den och känner mig helt upprymd :) Det är en sådan där film som får en att må bra...Satt och log igenom hela filmen...Helt klart värd att se!

    Jag har tagit det lungt idag. Här har man ledigt på helgerna...Alltså inga go sees och sånt. Har haft en lyx dag då jag lagat alla mål mat själv...Det är lyx för mig :) Min favorit rätt till middag blev det...Stekt Halloumi ni vet ;) Tror att det är sängdags ganska snart men först lite Skype och sedan vill jag också göra en ansiktsmask innan jag lägger mig :)

    Underbar...!

    RSS 2.0