Hur går modevisningar till egentligen?

Så här såg sminket ut när jag kom hem från en visning för Riad Trabelsi...Italienare ;)


Tänkte att jag ska berätta lite hur modevisningar går till :)

Inför en modevisning så har designern/stylisten för visningen en casting. Ofta har dom ringt in modeller från flera olika agenturer. Man kommer till castingen och visar sin bok samt går för dom fram och tillbaka som man skulle göra på själva visningen.
Sedan när designern/stylisten har valt vilka modeller dom skulle vilja arbeta med på visningen ringer dom till modellernas agenturer för att boka tjejerna/killarna.

När man väl är bokad för visningen så får man oftast komma in på en fitting som äger rum några dagar innan självaste dagen. En fitting är när man prövar de outfits som man ska ha på sig. Designern kan se om det är något som behöver fixas så att allting sitter perfekt!

Visningsdagen börjar ofta tidigt med smink och hår. Det är nästan alltid EXTREMT lång väntan då man bara sitter och gör, ja ingenting...Ofta kan man börja 7 på morgonen och få hår & make. Vara klar vid 8 och sedan vänta på visningen som inte börjar förrän 8 på kvällen! Har varit med om flera sådana fall...Hehe.
Det finns alltid mat dock så man kan i alla fall äta hela dagen :P Så en bra grej att ha med sig är en bra bok eller ett par tidningar så att man kan hålla sig sysselsatt.

Sedan finns det också dom dagarna när man kan ha flera visningar på en dag...Då blir det väldigt stressigt!
Men då kan det istället vara så att man bara kommer typ en timme innan visningen börjar och får hår & smink...Sedan går direkt ut på catwalken...

När man väl är där ute så är allt underbart! Det är en fantastisk känsla att gå på en catwalk med hundratals människor som stirrar på en...Man kan verkligen visa vad man går för :)

Sedan kommer man till backstage där allt är heeeelt galet! Alla står nakna och sliter av och på sig sina kläder...Man har bara någon på sig minut att byta om innan man ska ut igen. Om man har tur så har man en påklädare som hjälper en med kläderna vid bytet.
När man väl har klarat sig igenom sitt byte så är det bara ut igen och rocka!

Kommentarer
Postat av: Anonym

jaa det har man sett hur galet det är bakom "scenen" i finalerna på top model:P är de många som typ får panik ibland? vad gör man om man inte hittar dom kläder man ska ha? ibland finns de verkligen nackdelar med att vara modell ..

2008-07-11 @ 19:55:22
Postat av: Emma

Aa precis men det är nästan värre i verkligheten ibland :P Jag var med en gång när en modell började gråta för att hon var så stressad...Och flera gånger när modeller har tagit fel kläder och gått ut med. Man får väl bara göra det bästa av situationen då? Det måste man :)

2008-07-11 @ 20:00:37
URL: http://emmaostergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0