Gott middagsrecept!

Recept på min mumsiga och nyttiga pastagratäng:

4 portioner

1 färdiggrillad kyckling (byt ut kycklingen mot rejält med tofu om du är vegetarian).
3 paprikor
1 gul lök
2 buljongtärningar
curry efter smak
2,5 dl mellangrädde
ost efter smak
minst 6 dl kokt fullkornsspagetti

Sätt på ugnen på 200 grader. Koka spagettin efter anvisning. Smörj en ungsfast form och häll i den kokta spagettin. Hacka lök och paprika och stek i en oljad panna i några minuter. Tillsätt curry, buljong och grädde och låt koka ihop i några minuter. Bena ur hela kycklingen och fördela i formen över spagettin (tofu för er som är vegetarianer). Häll över grädde/grönsaksblandningen. Riv ost och lägg på ett jämt lager över hela gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Dela upp gratängen i fyra delar och servera med en stor grönsallad! Mums!


Kommentarer
Postat av: Louise

Kul att du lägger upp recept!! Uppskattas!! :D Ska testa det här receptet imorgon till middag till familjen! Tack :)

Kram

2009-07-06 @ 17:36:34
Postat av: Angelica

Jag tycker det är mycket bra gjort av dig att skriva alternativ för de som är vegetarianer, jag blir jätteglad över att du tar hänsyn till det, :)

haha:P

Kommer du på alla dina recept du lägger upp själv,, alltså att du står och provar dig fram när du lagar mat, eller är det recept du går efter som sen ändras om lite? skulle vara kul att veta :)

2009-07-06 @ 18:59:34
Postat av: Trissan

Mums - ska pröva!:) Tips: vegetarian/ugn.

2009-07-06 @ 19:04:02
Postat av: Emma

Louise >> Du kommer inte ångra dig! ;)



Angelica >> :) Jag brukar hitta på lite själv, ta efter det som min pappa gör, kolla i kokböcker hemma...Ibland recept på internet haha lite allt möjligt :)



Trissan >> Tack för rättningen! Hade varit lite slarvig hehe.. :P :)

2009-07-07 @ 17:22:24
URL: http://emmaostergren.blogg.se/
Postat av: Veggie

Tebax även jag från skön semester och kollar på din superblogg! Håller med Angelica om att de är MYCKET bra gjort av dig att skriva vego-alternativ! Bara en liten kommentar: eftersom tofu innehåller mer proteiner än kött och fisk så behövs inte rejält med tofu som du skrev. Däremot kan Du skriva lite extra kryddor/örtkryddor eftersom tofu inte har så mycket smak i sig själv (men det har ju inte kött heller egentligen).

2009-07-14 @ 13:31:48
Postat av: Emma

Veggie >> Bra tips kära du! :) Tror att det även skulle passa väldigt bra med quorn bitar.. :) Eller hur? Värt att testa i alla fall, konsistensen stämmer ju också bra överrens med kycklingen där! :)

Kram

2009-07-14 @ 16:36:49
URL: http://emmaostergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0